Első alkalommal rendeztek rendőrségi, valamint tűzoltósági és katasztrófavédelmi nyílt napot Apátfalván. A községi szabadidő parkban szerdán várták elsőként a helyi óvodásokat, illetve minden érdeklődöt. A program lényege, hogy a gyermekek megtanulják, hogy az egyenruhásoktól nem kell félni. Bátran kérjenek tőlük segítésget, ha esetleg bajba kerülnének.

A makói rendőrkapitányság, illetve tűzoltóság munkatársai számos kistérségi település intézményével ápolnak jó kapcsolatot. – Ez adta az ötletet ahhoz, hogy a községünkben is rendezzenek bemutatót – nyilatkozta Luczó Anikó. A Bíbic Egységes Óvoda és Bölcsőde intézményvezető-helyettese kiemelte: terveik között szerepel, hogy hagyományt teremtenek ennek az eseménynek. A Figyelj rám, hogy vigyázhassunk rád! program lényege, hogy testközelbe hozzák az egyenruhások munkáját, vagyis a kicsik is megtapasztalhassák, mit is csinál egy rendőr vagy egy tűzoltó.

A szerdai apátfalvi programot a Makó Budo Klub taek-wondo szakosztályának a bemutatója is színesítette. Emellett a Kutyával egy Mosolyért Alapítvány munkatársa és négylábú segítője azt szemléltette, mire is képes egy kutya, ha segítségről van szó. – Legjobban az tetszett, hogy beülhettem a rendőr- és tűzoltóautóba – tudtuk meg Sóki Attila Ádámtól. A Szivárvány csoportba járó kisfiú azt is elárulta: ha nagy lesz, akkor buszsofőrként fog dolgozni. Ennek az első jele az volt talán, hogy a kocsikban szinte profin tekergette a volánt.

– Örömmel fogadtuk az apátfalvi óvodapedagógusok kérését, miszerint az ő intézményük számára is szervezzünk nyílt napot – vette át a szót Decsiné Oláh Zsuzsanna, a makói rendőrkapitány bűnmegelőzési előadója. A főtörzsőrmester elmondta: a gyerekeknek legjobban az intézkedéstaktikai bemutató tetszett, vagyis az, mikor a rendőrök előállítottak valakit, s használták a fegyverüket. Még lövés is eldördült, amit vidám kiabálással üdvözöltek a kicsik.

Munkatársunktól. K.