Kedden fontos és megérdemelt elismerést kapott a hódmezővásárhelyi Németh László Városi Könyvtár. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom „Családbarát hely” matricával jutalmazta az intézményt.

Nem hiába. A könyvtárban számos rendezvénnyel készülnek az érdeklődők számára. Ezek között pedig jó néhány családi program szerepel, sőt keddenként 10 és 12 óra között a Babázó klubbal várják az édesanyákat és csöppségeiket. A mozgalom is ennek okán került kapcsolatba a könyvtárral. Az elmúlt évben és idén is rendeztek már közös baba-mama klubot.

Gesztes Olimpia

„A könyvtárban olyan az infrastruktúra és a hozzáállás a családokhoz, ami példaértékű. A mozgalom jó ideje gyűjti a hasonló helyeket. Úgy gondoltuk, hogy nem csak éttermek, fodrászatok és pizzériák kaphatnak ilyen elismerést, hanem jó ha érték megőrző helyeket is kitüntetünk ezzel a címmel.” – mondta Gesztes Olimpia, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom projektvezetője.

Maga a mozgalom még 2009-ben alakult meg, Dr. Kopp Mária hívta életre.

„A mozgalom főcélja, hogy segítsünk abban, hogy a kívánt és tervezett gyermekek valóban megszülessenek. Lehet tudni, hogy a boldogság nem pénzben kifejezhető dolgokon múlik, hanem pont attól függ, hogy valaki milyen harmóniában tud élni. Ennek pedig fontos pillére a család és a gyermek. A kutatások szerint a fiatalok több gyereket terveznek, mint ahányan végül megszületnek. Ahhoz szeretnénk hozzájárulni, hogy kedvet, erőt és közösséget kapjanak a fiatalok. Vannak feladatok, amelyek nem egy mozgalomhoz tartoznak, de ami tőlünk telik azzal szeretnénk hozzájárulni ehhez.” – ismerteti a mozgalmat Gesztes Olimpia.

A „Családbarát hely” matrica a könyvtár bejáratánál érhető tetten.

szcs