Negyedik alkalommal szervezték meg a tehetségkutatón, amelyre ez alkalommal több mint 50 gyerek képviseltette magát egyéni vagy csoportos produkcióban. Ének, tánc, vers és próza is szerepet kapott a péntek délelőtti eseményen.

Először a kisebbek, majd a nagyobb gyerkőcök mutatták meg tehetségüket.

Ferkovics Szilveszter

Ferkovics Szilveszter a Varga Tamás Általános Iskola 7. osztályos tanulója, és nem először vett részt a megmérettetésen. Tavaly autentikus cigánytánc produkciójával az első helyen végzett. Idén sem adta alább Szilveszter, nagyon bízott a rendezvény kezdete előtt az elsőségben. A mostani bemutatójában a tőle már jól megszokott népi tánc jelent meg, amit megspékelt egy Michael Jackson stílusában előadott táncos előadással. Szilveszter elmondta, hogy ha választani kellene, akkor a cigánytánc közelebb áll hozzá, azt szereti jobban. A későbbiekben még az is előfordulhat, hogy hivatásszerűen fog a fiú a tánccal foglalkozni.

A BFMK színpadán sorra követték egymást a tehetségek. Látványos táncos produkciókkal, néptánccal, és rengeteg mesével örvendeztették meg a kicsik a közönséget. A produkciókat háromfős zsűri értékelte.

Mihály Sándor József, Atyimó Ferenc és Héjjáné Borbás Anikó Eszter

Tagjai: Héjjáné Borbás Anikó Eszter, a Magyar Vöröskereszt területi vezetője, Mihály Sándor József, a Csongrád Megyei Cigányönkormányzat elnöke és Atyimó Ferenc tubaművész, a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola oktatója.

Mátray Attila

Mátray Attila, a Hódmezővásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta, hogy ezt a rendezvényt a Roma Kultúra Világnapja, mely április 8-án van, alkalmából szervezik meg. „Hódmezővásárhely tekintetében a családok ápolják a roma hagyományokat. A nemzetiségi önkormányzat arra törekszik azonban, hogy ezt még inkább fokozzuk. Ezért például cigány tánciskolát üzemeltetünk, illetve az idén beindítjuk a lovari nyelvoktatást, hiszen a nyelv ápolása nélkülözhetetlen a kultúra megőrzéséhez. ”

A Ki Mit Tud?-on a következő produkciók szerepeltek: Erdei Melissza (vers), Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda Szabadságtéri Telephelye (mese), Oldalkosár utcai óvoda (népi játékok), Pálffy utcai Nagycsoport (tánc), Bán Eszter (mese), Malom utcai Óvoda (tánc), Észak utcai Óvoda Nagycsoportja (vers, ének), Árva Renátó Alex (vers, próza, mese), Juhász Sándor (vers, próza, mese), Deák Zsanett és Szabó Mária Bianka (tánc), Boldizsár Tamara Diána (tánc), Deák Zsanett és Szabó Mária Bianka (ének), Ferkovics Szilveszter (tánc), Ajtai Attila (tánc), Török Csanád és Török Réka (tánc).

ÉR.