Jelentős változásokat vezetnek be április elsejétől, vagyis szombattól a makói szemétszállításban. Ennek oka, hogy új szolgáltató, a DAREH Bázis Zrt. látja el ezt a feladatot. Ennek a pontos részleteiről pénteken a cég földeáki úti hulladékátrakó állomásán tájékoztatta a sajtó munkatársait Czirbus Gábor alpolgármester és Siket Tibor, a szolgáltató részvénytársaság igazgatóságának elnöke.

– Tavaly 1500 új gyűjtőedényt osztottunk szét ingyenesen azon makóiak között, kik betöltötték a 65. életévüket – nyilatkozta Czirbus Gábor. Az alpolgármester kiemelte: nem csupán a kukát kapták meg térítésmentesen, de a szemétszállításért sem kell fizetniük. Emellett az idén bevezették a házaktól történő szelektív hulladék összegyűjtését, melyet eddig zsákokkal oldottak meg, de április 3-tól már megkezdik az erre szolgáló új edényzetek szétosztását. Ennek a részleteit Czirbus Gábortól itt hallja:

##audio:3810##

A kukaosztás menete

A családi házas övezetben lakók kapják meg – ugyancsak ingyenesen – ezeket a gyűjtőedényeket. A kukákat hétfőtől péntekig viszik ki az ingatlanokhoz. Aki ebben az időben nem tudja átvenni, az szombatonként a fenti táblázatban leírt helyszínekről elhozhatja. A változás a társasházakban élőket nem érinti, náluk a már megszokott módon folytatódik a szemétszállítás az új szolgáltatóval is.

A DAREH Bázis Zrt. a földeáki úton egy hulladékátrakó állomást is üzemeltet. Ide – az építési törmeléken kívül – szinte minden térítésmentesen és mennyiségi korlát nélkül kivihető. Hogy pontosan mit is fogad és milyen módon a telep, illetve hogy zajlik majd a szemétszállítás, azt Siket Tibor igazgatósági elnök itt részletezi:

##audio:3808##

Munkatársunktól. K.