Több olyan zenei összeállítást és darabot is hallhatott a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ közönsége, amelyet eddig még nem. A fiatal tanárok hozták a lendületet ezen az estén, de természetesen a klasszikusnak mondható művek sem lettek elhanyagolva.

Az előadott művek közül Liszt Tarantellája, Vivaldi két trombitás versenyműve, de fuvola versenymű, és különböző összeállítású kamaraegyüttesek is tündököltek a színpadon. Összesen huszonkettő tanár mutatta be tudását, és mint kiderült ilyenkor az iskola tanulóit sem kell noszogatni, hogy megnézzék mestereiket, rendszerint a diákok nagy része fellelhető a nézők sorában.

Az esten felcsendült Kovács Béla: Üdvözlöm Herr Johann Strauss című műve, klarinéton Zoltán Péter adta elő:

##audio:3813##

Az összes olyan hangszer megtalálható volt, amelyeket az iskolában, a hétköznapokban is meglehet ismerkedni. A hegedű, trombita, gordonka, zongora és harsona hangjai mind felcsendültek a péczelys tanárok jóvoltából. Különleges élményt nyújtott, amikor két zongora is a pódiumra került, a Steinway zongora és az iskola új Yamaha zongorája tökéletesen kiegészítették egymást.

„Az ilyen jellegű előadások hozzátartoznak a zenetanári munkához. Amikor egy zenetanár a diplomáját megszerzi, akkor nem csak tanításból kell gyakorlatot szerezni, hanem egy diploma koncertet is elő kell adni, ami egy 30-40 perces önálló est. Aki egy ilyet el tud készíteni, az később sem mond le arról, hogy gyakoroljon, és összeállítson egy műsort, mert gyakorlatilag a lételemévé válik a zene, a tanítás mellett.”  – árulta el Vágó János, a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

sk