Továbbra sincs könnyű helyzetben a HLKC. A csapat számára talán az utolsó lehetőség a balmazújvárosi arra, hogy győztesen kerüljenek ki a bennmaradásért vívott küzdelemből. Ha a csapat győztesen tudja elhagyni a pályát, akkor a remény tovább él. Azonban, ha vereséggel zárják a mérkőzést, akkor az esélyek nagy mértékben romlanak.

Pozitív emlékkép lehet a vásárhelyiek számára a két csapat őszi találkozója. Akkor a HLKC hazai pályán 8 gólos, magabiztos győzelmet aratott. Ugyanakkor a télen a Balmazújváros jelentősen megerősödött. A tabellán is fentebb kapaszkodtak, a tavaszi mérlegük pedig egészen imponáló. 5 győzelem és 1 vereség fűződik a nevükhöz. Utóbbit pont az előző fordulóban Orosházán szenvedték el.

A HLKC legutóbb hazai pályán az FTC II. csapata ellen maradt alul, a győzelemnek nem sok híja volt, de végül a zöld-fehérek jöttek ki jobban a csörtéből.

Bizakodásra adhat ugyanakkor okot a Vásárhely számára, hogy tavasszal az idegenbeli meccseken még nem szenvedtek vereséget.

Bartók Csaba vezetőedző: “Alaposan fel kell készülnünk a Balmazújváros nyitott védekezésére, talán ez lesz a mérkőzés kulcsa. Mint minden mérkőzésre, erre is úgy készülünk, hogy pontot-pontokat akarunk szerezni. Tavasszal idegenben még nem szenvedtünk vereséget, ezt a sorozatunkat természetesen folytatni szeretnénk!”

NBI/B Keleti-csoport
Női felnőtt kézilabda bajnokság – 20. forduló
2017.04.02., 16.00 – Balmazújváros
NKK Balmazújvárosi – Hódmezővásárhelyi LKC
Játékvezetők: Bujdosó Máté, Horváth Viktor
Versenybírók: Fogl Ferenc, Tomkovics Ákos

A junior csapatok a felnőtt meccset követően, 18 órától mérkőznek.

szcs