A Botkóstolót már több alkalommal megrendezték, és egyre többen kíváncsiak rá, hogyan is lehet egy bottal sétálni. Nem is gondolnánk, de ezt a sportot űzhetik kismamák, túlsúlyosak, szív és cukorbetegek, valamint idősebbek is, de a fiatalok kondíciójának szinten tartására sem utolsó foglalkozás.

A Zöldlépés Nordic Walking Egyesület már nyolc éve népszerűsíti ezt a kifejezetten puritán sportot. Azért nevezhetjük puritánnak, mert a két speciális boton kívül semmi másra nincs szükség, hogy űzhessük. A helyes technika elsajátításával az izmok 90%-át meg lehet mozgatni, számos belgyógyászati problémára orvosság lehet, növeli az állóképességet, és zsírt is lehet vele égetni.

Arról, hogy hogyan figyelnek oda a különböző igényű emberekre, Oskovics Katalin, Nordic Walking tréner mesélt:

##audio:3812##

 

„Évek óta hagyomány, hogy segítjük a Zöldlépés Egyesületet, folyamatosan népszerűsítjük a hozzánk életmódtanácsra érkezők között is a Nordic walkingot. Mióta az együttműködés él, egyre többen választják ezt a mozgásformát szabadidős időtöltésnek, ugyanis itt megkapják a jó társaságot, és a mozgás kedvező hatásait is. Az EVP következő programja egy kerékpártúra lesz április 22-én, amely 60 km –es távon fog zajlani.”  – tájékoztatott Szántai Zsanett, az EVP szakmai és projektasszisztense.

Aki ráérzett a Nordic Walking ízére, vagy szívesen kipróbálná, az kedden és pénteken az Európa Parkban, a Kertvárosban csatlakozhat a csoporthoz este hattól.

sk