Lázár János pénteken lakossági fógadóórát tartott Makón. A városházi irodájában összesen 27-en keresték fel a minisztert, a térség országgyűlési képviselőjét, hogy a segítségét kérjék különféle ügyes-bajos ügyeik elintézésére.

A panaszok, észrevételek igen széles körűek voltak. A politikus segítségét kérték például birtokháborítás, illetve területalapú támogatás kifizetése ügyében. Ezen kívül szóba került még az M43-as autópálya megépítése miatt mind a mai napig túl vizes földterület vagy csatornázás után ki nem javított út. Emellett a CSOK, vagyis a fiatal családok számára igényelhető támogatás miatt is kérték a politikus tanácsát.

Veréb József nem kérni, hanem adni érkezett a fogadóórára. – Úgy gondolom, hogy nagyon sokan vannak azok, akik segítség miatt keresik fel Lázár Jánost, én hálából, ugyanis számos fejlesztést köszönhet neki Apátfalva, így egy saját magam készítette festménnyel szeretném neki ezt megköszönni – fejtette ki a városháza folyosóján a községből érkező férfi.

A meglepetés kép egy hegyi tavat ábrázol a kikeletben. – Ezzel azt szerettem volna kifejezni, hogy a miniszter pont olyan új reményt hozott a községünkbe, mint a tavasz – fejtette ki Veréb József. Az ajándékozó amúgy a mezőgazdaságból él, saját gyümölcsösét gondozza. A festészet sem újkeletű nála, 1971 óta készít képeket.

Munkatársunktól. K.