Dr. Károlyi Hortenzia, becenevén Tenzike

Február 19-én, Budapesten is bemutatták a vásárhelyi dr. Károlyi Hortenzia Smaragdzöld szerelem című verskoncertjét. A Kongresszusi Központban neves előadók, többek között Hernádi Judit, Bodrogi Gyula, Horváth Charlie és Harsányi Gábor is fellépett. A produkcióra Vásárhelyről is több százan érkeztek.

Varga Izabella és Hernádi Judit a Smaragdzöld szerelem budapesti bemutatóján

Mindez a koronája volt egy hosszú útnak, ami Tenzike versszeretetével kezdődött, amelyet pár évvel ezelőtt egy kötetnyi költemény, majd maga a verskoncert ötlete, végül megvalósítása követett. Először Vásárhelyen, majd Budapesten is.

Dr. Károlyi Hortenzia és Jordán Tamás a budapesti bemutatón

Ez utóbbiról így nyilatkozott az alkotó: „Már az előadás alatt pozitív visszajelzéseket kaptam a fellépő művészektől. Ahogy sorra jöttek le a színpadról, mind azt az érzést közvetítette felém, hogy egy húron pendülnek a közönséggel, továbbá ők jól teljesítenek, a közönség is befogadja, amit csinálnak. Én a színfalak mögül a tapsból tudtam levonni, hogy mennyire tetszik a nézőknek. Azóta több dicsérő megjegyzést kaptam a darabról. Tehát úgy érzem, jól érezte magát a közönség. Én az előadás közben, illetve aznap arra figyeltem, hogy ott van-e minden kottatartó, rendben vannak-e a parkolási jegyek, mindenki bejutott-e a terembe, így nem értem rá izgulni az előadáson. Utólag azonban nagyon örülök, hogy megcsináltuk, és jól sikerült.”

Aki lemaradt volna az előadásról, vagy további smaragdzöld élményekben akar részesülni, az most haza is viheti hanghordozó formájában dr. Károlyi Hortenzia és Döme Zsolt zeneszerző közös alkotását. A műsorral párhuzamosan ugyanis elkészült a dalok hangfelvétele is.

Különlegessége a lemeznek, hogy a dalok mellett elhangzik egy vers is, amit maga a szerző, azaz dr. Károlyi Hortenzia mond el. Ez Tenzike kedvence a költemények sorában, míg a dalok közül a „Lazán vetette ház fölé hablombját egy akác” kezdetű (vagyis a Régi nyár című) a legkedvesebb számára.

A CD megvásárolható Hódmezővásárhelyen, az Inda Virágüzletben, illetve Budapesten, a Julien Kávézóban, míg interneten megrendelhető a www.smaragdzold.hu honlapon keresztül.

ÉR.