Lakossági fórumot tartott Lázár János miniszter, a térség országgyűlési képviselője kedd este a makói Almási iskola ebédlőjében. A résztvevők többek között arról is értesülhettek, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség országos tornaterem felújítási programjába bekerült a keddi eseménynek otthont adó intézmény is. Így az Almási tornatermét közel 29 millió forintból teszik rendbe, melyhez az önkormányzat 8 milliós önerőt biztosít.

A jelenlévök közül többen is mind a városban, mind a környékén lévő  rossz állapotú utak várható felújításáról is kérdezték a minisztert. Lázár János a válaszok során több olyan beruházásról is beszámolt, melyek egyszerűbbé teszik a közlekedést. Így az egyik legfontosabb fejlesztés, mely már az idén megvalósul, az a Makót és Maroslelét összekötő út teljes megújulása. Ennek a részleteit Lázár Jánostól itt hallja:

##audio:3637##

A munka fontosságára is kitért a politikus Makón. – Egy gyermeknek azt kell látnia, hogy a szülei reggel dolgozni indulnak és nem a városházára segélyért – fejtette ki Lázár János. Ennek érdekében a kormánynak két fontos célja van: az egyik az, hogy mindenkinek legyen munkahelye, a másik pedig az, hogy meg is tudjon élni belőle. – Az idei és a következő esztendők a béremelések évei lesznek, hiszen a gazdaságot csak növekedő bérekre lehet építeni – emelte ki Lázár János. Megemlítette, a Maros-parti városban az elmúlt két és fél évben ezer új munkahelyet teremtettek, s ezek közül az egyik legnagyobb létszámúhoz, a kétszáz új dolgozót alkalmazó gumigyári fejlesztéshez az állam is hozzájárult 1 milliárd forinttal.

Ahogy a korábbi fórumokon, úgy a keddin is szóba került Makó és térségének rossz minőségű ivóvize. Ugyanis korábban közel 3,8 milliárd forintot költöttek erre a programra, de a víz rosszabb lett, mint volt. – Most újabb súlyos százmilliókat kell kifizetnünk arra, hogy újra iható legyen itt a víz – mondta Lázár János. A kormány bruttó 710 millió forintot költ erre, s az erről szóló támogatási szerződést Farkas Éva Erzsébet, mint a Makói Kistérség Többcélú Társulásának az elnöke kedd délelőtt írta alá.

Munkatársunktól. K.