Testületi ülést tartottak kedden Kiszomboron. Ennek a legfontosabb napirendi pontja az önkormányzat idei költségvetése volt. – A grémium elfogadta a rendelettervezetet, így 2017-ben összesen 655 millió forintból gazdálkodhatunk – nyilatkozta Szegvári Ernőné polgármester. Ez az összeg már tartalmazza azt a 112 millió forintot is, melyet azért kapott a község az államtól, mert nem volt adóssága. Ebből számos fejlesztés valósulhat meg még az idén.

A költségvetésbe szerepel az az 5 millió forintos keret, mellyel a községben letelepedni szándékozó fiatalokat segítené az önkormányzat. – Azok a családok, akik hozzánk költöznek, kaphatják meg ezt a kamatmentes kölcsönt – folytatta Szegvári Ernőné. Egy-egy pályázónak maximum 1 millió forintot vagy a vásárolt lakás vételárának a 15 százalékát adják. Amennyiben megnőne az érdeklődés, úgy évközben a keretösszeget is megemelnék.

A fiatalok mellett a településen működő civil szervezteket is segíti az önkormányzat. Ebben az esztendőben összesen 3,5 millió forintot különítettek el erre a célra. A sport, kulturális és egyéb szerveztek számára májusban írják ki azt a pályázatot, mely segítségével igényelhetik ezt a lehetőséget.

A költségvetés kapcsán Szegvári Ernőné kiemelte: megnyugtató gazdálkodást tesz lehetővé Kiszombor számára. – Mind az önkormányzat, mind az intézményeink megfelelően tudnak működni és még a béremelések fedezete is benne van – tette hozzá végül a polgármester.

Munkatársunktól. K.