A hódmezővásárhelyi művész vásárhelyi fellépésének különleges apropóját az adta, hogy nemrégiben megjelent új, Modern nosztalgia című lemeze, amely már a 23. a sorban. A címben megjelenő ellentét játék a szavakkal, valamint tükrözi a zenei anyag mivoltát is, hiszen a harmonikus kontraszt velejárója az új hanghordozónak.

Elemzés és aktualizálás a lemez – vallja St. Martin, aki este a Református Ótemplom közönségével (csordulásig megtöltötték a templomot) ismertette meg új dalait – nem megfeledkezve a legnagyobb slágerekről sem, amelyeket a nagyérdemű olykor szó szerint kikövetel. Kora délután viszont a Rádió 7 Napraforgó Plusz című műsorában vendégeskedett a zenész. Két barátjával, Budai László festőművésszel, zeneszerzővel, valamint Gémes Bendegúz trombitás palántával érkezett a stúdióba.

Gémes Bendegúz, St. Martin és Budai László a Rádió 7 műsorában december 28-án

A szintén hódmezővásárhelyi művész régi kapcsolatot ápol St. Martinnal: egy zeneiskolába jártak. Mára az ismertség barátsággá mélyült, és ezt egy közös produkció létrehozásával tették igazán gyümölcsözővé, ami a Modern nosztalgián kapott helyet. Az új dalt Budai László szerezte, ő írta a szövegét, a szaxofonművész pedig saját maga énekelte fel a lemezre. Íme az eredmény:

##audio:3475##

Egy-egy koncert alkalmával – így történt ez szerda este is – a közönség tagjai nemcsak zenei élményben részesülhetnek, hanem akár beszélgethetnek is ikonjukkal. St. Martin nyitott, barátságos személyiségének köszönhetően bártan vállalkozhatnak ilyesmire a rajongók.

A 11 éves Gémes Bendegúz harmadik éve tanul trombitálni. A Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola növendéksége mellett rendszeresen látogatja szüleivel St. Martin koncertjeit. A sztárt példaképének tekinti a fiatal tehetség. Fesztelenül kérdezgeti a szakmáról és az élet minden egyéb dolgáról. A kisfiúnak ezek a találkozások, beszélgetések óriási élményt jelentenek, de ahogy St. Martin beszélt a délelőtti rádiós műsorban kettejük találkozásáról, kapcsolatárul, az világossá válhatott mindenki számára, hogy az előadónak is fontos, hogy ilyen, bensőséges kapcsolat is kialakulhat művész és közönségének egy-egy tagja között.

A szerdai előadáson Bendegúzzal nem volt közös szereplés (korábban erre már volt példa), viszont Budai Lászlóval közösen előadták a fentebb már említett dalt.

A vásárhelyi koncertek – ahogy nyilatkozott a művész – mindig különleges eseménynek számítanak St. Martin életében. Erre a mostanira is nosztalgiával fog minden bizonnyal gondolni az idő távlatából.

ÉR.