Az egyesület taglétszáma évről-évre nő, hiszen egyre többen látják, tevékenységének pozitív hatásait a településre nézve. A főként algyői, de néhány szegedi tagot is számláló szervezet már több mint harminc személlyel rendelkezik. Elsőként a magyarság és az őstörténet témakörében rendeztek eseményeket, melyek közt filmvetítés és előadások szerepeltek. Mostanra a település közéletének fontos résztvevői lettek, hiszen igyekeznek mindenhol ott lenni. Többek között gyereknapon, ahol kézműves játékokkal készülnek, de a falunapon és a legtöbb algyői rendezvényen jelen vannak.

Idén negyedik alkalommal rendezték meg az Algyői Faluház és Könyvtárban a komolyzenei koncertjüket, melyet ezúttal is jótékonysági céllal szerveztek. Az eseményen támogatói jegyek vásárlásával lehetett részt venni, és a befolyt összegből algyői beteg gyerekeken és családjukon kívánnak segíteni az est szervezői.

Tavaly alakult meg a Faluház drámaszakköre, akik az előző évben egy zenés produkcióval örvendeztették meg a jótékonysági eseményen résztvevőket. Idén karácsonyi előadással kedveskedtek, a betlehemezést vitték színpadra. A színjátéknak és az óriási karácsonyfának köszönhetően, mindenki rá tudott egy kicsit hangolódni a közelgő ünnepre.

Ezt a hangolódást segítette elő a Király-König Péter Zenei AMI művésztanárainak koncertje is. Zongorán, hegedűn és fuvolán hallhattunk lágy komolyzenei műveket, olykor gitár, néha pedig ének kíséretében.

Az idei hangverseny is nemes céllal került megrendezésre, hiszen az előző évekhez hasonlóan, ezúttal is algyői családokat kívánnak támogatni a befolyt összegből. Molnárné Dudás Katalin, a Kerecsen Egyesület elnöke meghatódottan mondta el a közönségnek, hogy úgy tűnik, idén még több családnak tudnak segíteni: „Az összeg szerencsére évről-évre nő, mellyel 2-3 családon tudunk segíteni 30-35 ezer forintos összeggel. Idén ez még több családot fog érinteni, ugyanis egy vállalkozás is nagy összeggel állt mellé a rendezvénynek. Remélem, hogy legalább öt családot tudunk ezáltal támogatni.”

 

RV