Verrasztó Evelyn és Dávid a lapnak azt írta: gyerekkoruk óta az úszás a legfontosabb dolog az életükben, ezért csatlakoznak Hosszú Katinka és Gyurta Dániel kijelentéseihez.

Emlékeztetnek: a jelenlegi úszógeneráció rangidős és élvonalbeli versenyzői mind hasonlóképpen gondolkodnak, hiszen hosszú évek óta saját bőrükön tapasztalják, hogyan működik a jelenlegi rendszer.

Úgy gondoljuk, megérett az idő a közös fellépésre, az úszók és a szövetség érdekeit is szem előtt tartó, szakmailag is a jelenkor igényei és kívánalmai szerint működő sportági konszenzus megteremtésére a feszültségmentes felkészülés érdekében!” – áll a testvérek által szignált közleményben.

Hosszú Katinka kedden, a Facebook-oldalán tett közzé nyílt levelet, amelyben kritizálta a Magyar Úszószövetséget, és lemondásra szólította fel az elnököt, Gyárfás Tamást. A szövetség még aznap, közleményben reagált az Iron Lady felvetéseire, tagadva azokat. Szerdán sajtótájékoztatón Gyárfás és az úszók szövetségi kapitánya, Hargitay András arról beszélt, Hosszú és edző-férje, Shane Tusup régóta nem állnak velük szóba, pedig ők nyitottak a kommunikációra.

Még szerdán Gyurta Dániel is megnyilatkozott az ügyben, akinek szavait később Hargitay az MTI-nek adott nyilatkozatban próbálta finomítani, magyarázni. Erre Gyurta a saját Facebook-oldalán tette helyre a szövetségi kapitányt.

Nemcsak az olimpiai bajnok mellúszó, de Rio bronzérmese, Kapás Boglárka is jelezte: egyetért Gyurta szavaival, nincs minden rendben az úszósportban. Ugyancsak szerda este Bernek Péter menedzsmentje is reagált Hosszú Katinka egy korábbi kritikájára, amelyet a 12 milliós szerződés eltépéséről híressé vált sajtótájékoztatóján fogalmazott meg.

Forrás: hvg.hu