Egy dunántúli kisvárosban, Bonyhádon született 1926. október 19-én Müller Katalin. Még nem volt 16 esztendős, mikor Tolna megyéból Makóra került. A kis Kati még a II. világháború forgatagában sodródott – ahogy ő fogalmazott – az Alföldre. Kati nénit születésnapján nem csak a családja, hanem a makói önkormányzat nevében szerdán Czirbus Gábor alpolgármester is felköszöntötte.

Kati néninek öt gyermeke születt, három lány és két fiú. – Én vagyok a 61 évemmel a legfiatalabb gyermeke – árulta el Bodré Zuszanna. Az ünnepeltnek öt unokája van, melyek közül a legidősebb 46 esztendős. Kati néninek igen népes a családja, hiszen még kilenc dédunoka is körülveszi őt. Több súlyos betegségen is átesett az elmúlt esztendőkben Müller Katalin, de ennek ellenére mindent megtesz annak érdekében, hogy szeretteinek jól menjen a sora.

Kati néni hivatalsegédként kereste meg a kenyérre valót. – Az egykori Zöldértnél dolgoztam 31 éven keresztül, majd húsz esztendőn át az ügyészségnél – árulta el az idős asszony. A későbbi párját is Makón ismerte meg, sajnos a férjét 37 éve elvesztette. Azóta egyedül, pontosabban a gyermekei körében él.

Kati néni mind a mai napig segít a ház körüli munkában. Lányai körül forgolódik a konyhában. ha kell, akkor húst paníroz, máskor meg krumplit pucol. A napokban fognak egy kis összejövetelt tartani, melyre még a nyáron ő ölte le és kopasztotta meg azokat a csirkéket, melyek a bográcsba kerülnek.

Munkatársunktól. K.