Jelenleg is többen várakoznak, hogy bekerüljenek az EVP testsúlykontroll programjába, amely koordinálásában egy egész team vesz részt. A műsorunkban elhangzottak szerint, dietetikus és mozgástanácsadó is segíti az életmódváltók sikerességét. Dietetikai szaktanácsadáson havonta részt kell venni, de az első tanácsadás mondható a leginkább meghatározónak. Szalai Edit dieteikus elmondása szerint ilyenkor felvesznek egy táplálkozási anamnézist, amelyből kiderül, hogy eddig hogyan étkezett a kliens, és megtanítják kalóriát számolni, ami a gyakorlatban nagyon nehezen átültethető, de fontos.

Blaskovicsné Dr. Gál Zita pszichológus arról számolt be, hogy kiemelkedő szerepe van a konzultációnak egy ilyen programban, ugyanis a mentális egészség hozzájárulhat ahhoz, hogy sikeres legyen az életmódváltás. A tanácsadás teljesen egyénre szabott, de a csapatban való munka során az egyének egymás segítségére vannak.

A dietetikai tanácsadás kézen fogva jár a mozgásprogramokkal, a kettő együttes hatásával lehet komoly eredményt elérni. A mozgástanácsadásra azért van szükség, mert több mint húsz fajta mozgás közül lehet választani, könnyedebb mozgásoktól egészen a nehezekig. Aki még soha nem sportolt, az kezdhet egy nordic walking-al, később pedig akár az aerobik-ig, vagy a cross-training-ig is el lehet jutni.

sk