Az avatásra így a Cserkó csemetéi, a Ropogós csibe combcsontok, a Csikó, valamint a Köménylögények/hölgyek csapata sorakozott fel.  A hagyományos feladatokon túl idén új kihívások elé állítottuk gólyáinkat: külső akciókban kellett bizonyítaniuk. Az egyik próbatétel az volt, hogy szelfit kellett készíteniük megadott foglalkozású emberekkel, majd egy lánykérést valósítottak meg egy ismeretlen járókelővel, amit természetesen dokumentáltak is. A legnehezebb feladat a külső helyszínen bizonyító gólyáknak egy tetovált nem kollégista ember behívása volt: meg kellett kérni, hogy látogasson el rendezvényünkre. Minden csapatnak sikerült leleményesen megoldani minden kihívást!

Mindeközben a kollégium falain belül a nevelőtanárok ébresztő hangfelvételét kellett felismerni, ételkóstoló valamint dalfelismerő feladatokkal vártuk gólyáinkat.

A Gólyanap előkészületeiben sokat tevékenykedett Tóth Fatima, diákönkormányzatunk lelkes tagja, aki a következőképpen nyilatkozott tapasztalatairól:

„Én nagyon szeretem a koleszos rendezvényeket, de mindegyik közül a Gólyanap a kedvencem. Szeretem, hogy az új kollégisták is megélhetik ezt a délutánt, ami segítségével megismerhetik egymást, miközben jól szórakoznak. Az Ébresztő volt a kedvenc feladatom, hiszen azzal foglalkoztam a legtöbbet: mind a 15 nevelőtanárral hangfelvételt készítettem. Szórakoztató és izgalmas volt egyben.”

Vinkó Nóra, diákönkormányzatunk tagja a zsűriből figyelte a Gólyanap történéseit. Az alábbi élménnyel zárja a rendezvényt:

„Kollégiumunk rendezvényei közül ranglistám első helyén a Gólyanap szerepel. Nem hagytam ki egy évben sem. Megtisztelő számomra, hogy már második éve én adhatom át a kupát a legjobb gólyacsapatnak valamint a legjobb mentornak. A mentorválasztás során azt mérlegeljük, hogy melyik gólyákat segítő felsőbb évfolyamos diák a legaktívabb, lelkesíti legjobban csapatát és készíti elő az előzetes feladatokra őket. Szívmelengető érzés volt ma is látni, hogy a legjobb mentor nevének kikiáltásakor egy emberként örült a szerencsés csapat is.”

A mai nap sikertörténete egy aktív diákönkormányzati csapat munkája volt. Köszönet érte! A csapatoknak és a mentoroknak szívből gratulálunk! Isten hozott Benneteket kollégiumunkban!

Forrás: Horváthné Ruzsa Anita, igazgatóhelyettes