A Hagymaház szabadtéri színpadán szerdán ünnepélyes keretek között nyitották meg a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2016-2017-es tanévét. – Tulajdonképpen ugyanannyi kisdiák kezdi meg a tanulást nálunk, mint az elmúlt tanévben, vagyis 1124-en – nyilatkozta Borkáné Dudás Mónika intézményvezető.

Az iskola öt tagintézményből áll. Az Almásiban 320, a Bartókban 240, a művészetiben 510, illetve a királyhegyesiben és a nagyériben 27-27 tanuló ül majd csütörtöktől a padokban. A legkisebbeknek a nagyok adták át a jelképes füzetet és ceruzát, mely azt szimbolizálta, hogy ők is az iskola polgárai lettek.

Kínyó Kata vegyes érzelmekkel várta a tanévkezdést. – Mivel végzős vagyok, így már a felvételire is gondolnom kell, a kecskeméti Kodály gimnázium emelt énekszakán szeretnék továbbtanulni – árulta el a nyolcadikos lány. Kata hozzátette: az utolsó általános iskolai tanévében az viszont nagyon jó, hogy ők lettek a suli korelnökei.

A hagymaházi ünnepi tanévnyitón többek között Farkas Éva Erzsébet polgármester, valamint Weszelyné Végsheő Henriett Mária és Kovács Sándor települési képviselők is részt vettek. A meghívott vendégek, illetve a diákok és családtagjaik lelkesen tapsoltak társaiknak. A gyerekek többek között abból a jótékonysági műsorból is bemutattak néhány részletet, melyet az Almási tagintézmény udvarára szánt játszótér megépítése érdekében rendeztek.

Munkatársunktól. K.