A makói Szent István Általános Iskola és Kollégiumban a 2016-2017-es tanévet háromszáz diák kezdi meg. – Két első osztályt indítottunk, egy angol-magyart, illetve egy angol szakost, ez nagy örömünkre szolgál, hiszen esztendők óta sikerül mindig megtartanunk ezt a gyereklétszámot – tudtuk meg Szűcs Péter igazgatótól a Szignum szerdai évnyitó ünnepsége előtt.

Minden tanévben van egy kitűzött célja az iskola vezetőségének. – Az ideit a közösség évének tituláltuk, abban a reményben, hogy ez nem csak szó marad, hanem tényleg igazi közösséggé, egy jó csapattá válik mind a diákság, mind az intézmény dolgozói köre – folytatta az igazgató. Szűcs Péter hozzátette: tökéletes közösség nincs, de javítható igen és ők most ezen munkálkodnak.

A Szent István király plébániatemplomban rendezetten tanévnyitón, melyen Farkas Éva Erzsébet polgármester és Weszelyné Végsheő Henriett Mária települési képviselő is részt vett, az elsősök most kapták meg a narancssárga színű nyakkendőjüket. A kicsik egykori óvónénijeik is eljöttek, akiket virággal fogadtak a volt ovisok.

A nyakkendő nem csupán az új elsősöknél játszott fontos szerepet. A felső tagozatossá válásukat ezzel ünnepelték az ötödik osztályosok. Nekik azonban nem narancssárgát, hanem kéket kötöttek fel. Baráti Eszter Kinga nővértől közben megtudhatták, hogy kitartóvá és szorgalmassá kell válniuk, mert ezzel mutatnak jó példát kisebb társaiknak.

Munkatársunktól. K.