Az Adolph Zukor életéről szóló rövidfilmben Csősz Boglárka (Apám beájulna, Szép Magyarország Török több fesztiválon is nyertes mozifilm) és Ubrankovics Júlia (Mindörökké, Majdnem szűz) is feltűnnek majd. A film főszerepében Adorjáni Bálint (Kossuth kifli, Osváth a Radnóti Színházban) lesz látható, aki nagy átalakuláson esik át forgatás alatt.

A filmről Gál Kornélia, gyártásvezető is nyilatkozott:

##audio:3171##

A hódmezővásárhelyi gyártelepen az 1920-as évek Los Angelese elevenednek meg, ahol szűk térben dolgozva mutatják be az alkotóik Hollywood születésének rejtett pillanatait.

 

Csősz Boglárka csak ezért a szerepért szakítja meg törökországi fellépéseit; a többnapos Csongrád megyei forgatásra szeptember elején érkezik Isztambulból. Bevallása szerint nagyon fontos számára a film ezért a producer szerepkörét is bevállalta , hiszen olyan témához nyúltak az alkotók, mely nemcsak magyar, hanem nemzetközi figyelmet érdemel „Annyira sajátos a téma feldolgozása, hogy örömmel vagyok az alkotó csapat tagja.” – mondta.

A film rendezője, művésznevén Jimy J. Hollywood maga is borsodi származású, csakúgy, mint Adolph Zukor, kinek történetét évek óta szeretné feldolgozni és filmre vinni. „Sosem értettem, hogy a filmipar egyik legnagyobb alakjáról, Adolph Zukorról, miért nem született film ez idáig. 25 dollárral a kabátjába varrva érkezett Az Egyesült Államokba Ricséről, árva gyerekként. Hihetetlenül inspiráló az élete. Évek óta gondolkozom azon, hogyan tudnám sajátos és egyedi módon bemutatni a sztárkultusz és Hollywood egyik szülőatyját. Úgy érzem, ezzel a filmmel megtaláltam azt az irányt, mely nem áldokumentum-film, hanem valódi dráma. Egy teljesen más nézőpontból közelítjük meg a történetet, amely igazán különlegessé teszi ezt az amúgy sem mindennapi sztorit. Ennél többet nem mondhatok. A forgatókönyv írója egyébként a hódmezővásárhelyi születésű Borbás Edina; ezért is ezt a vidéki helyszínt választottuk a forgatáshoz. Gyártási szempontból ez volt a legoptimálisabb megoldás.”

A filmet Mayer Zoltán, a többszörös Aranyszem díjas operatőr fényképezi, akivel a rendező- operatőr páros megannyi díjat zsebelt már be. A Zukor-történet egy különleges rövidfilmbe ágyazva, tehát egy hódmezővásárhelyi gyártelepről indul 2016 őszétől filmes útjára.

Forrás: Gál Kornélia