(glutén-tej-tojás-szójamentes recept)

 

500g csirkemell filé

500 g brokkoli

400 g szeletelt gomba

1 közepes fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

4 púpozott evőkanál liszt ( universalis lisztkeverék Probios)

40 g friss gyömbér (vagy 1 tk. szárított)

4 ek. olaj (napraforgó vagy olíva, kokusz)

só, bors, szerecsendió

 

Első lépésben készíts elő minden hozzávalót. Vágd 2-3 cm-es kockákra a csirkemellet – sózd és borsozd ízlés szerint -, szedd rózsáira és mosd meg a brokkolit, szeleteld fel kb. fél cm-es szeletekre a gombát, aprítsd fel a hagymát. Az összes többi hozzávalót is tedd a kezed közelébe.

Egy nagyobb tálba tedd bele a lisztet, és forgasd bele a csirkemell kockákat. Rázd le, és tedd egy tányérra a húst. Most jön a sütés, amihez nagy láng és forró serpenyő vagy wok szükséges. Amikor elég forró, akkor adj hozzá kb. 2 evőkanál olajat, és tedd bele a csirkét. Rázva, forgatva, keverve, nagy lángon süsd kb. 6-8 percig, amíg a külseje szép barna lesz, és a hús átsül. Ha kész, öntsd ki a húst egy tányérra, mert szükségünk van a serpenyőre a zöldségek elkészítéséhez. Amikor ismét forró a serpenyő vagy wok, akkor add hozzá a maradék 2 evőkanál olajat, és tedd bele a brokkolit, gombát, hagymát. Forgatva, keverve, rázva süsd szintén 6-8 percig, amíg a brokkoli roppanós de mégis puha lesz, a hagyma megpuhul, a gomba pedig elfövi a levét. Öntsd rá a zöldségekre a húst. Keverd el, és most már csak közepes lángon főzd 2 percig, meglocsolhatod egy kis fehérborral vagy szója szósszal is ízesítheted.