Két változás lép életbe június 1-jével, tehát most szerdától a vásárhelyi kórházban. Egyrészt a Zrinyi utcai bejáratot lezárják, a kórház a főbejáraton keresztül közelíthető meg. Másrészt az eddig megszokott labor helyett már a betegirányítónál lehet átvenni a leleteket.

Személyi változások is történtek a közelmúltban, például Dr. Havasi Katalin lett az orvosigazgató, aki Dr. Kallai Árpád főigazgatóval közösen tartotta a lakossági fórumot. Őket az újvárosiak és Molnárné Kecskeméti Rita politikus fogadták.

A fórum tájékoztató részét már több ízben megírtuk, olvasson visszább.

Friss információként azt lehet elmondani, hogy az új műtő és intenzív  osztály részt a héten már fertőtlenítik, így a következő héten már akár működhet is – mondta el a főigazgató.

Említést tett az EVP lehetőségeire, amely kapcsán elmondta, hogy szokta látni a nordic walking-ozókat is a kőfal alatt. Kérte a képviselőt, hogy nyírják le ott a füvet. „Meg fog történni” – hangzott az ígéret Molnárné Kecskeméti Ritától.

Lakossági kérdések is érkeztek: Földesi János azt kérdezte, hogy miért fogadták el az új épület terveit úgy, hogy nincs lift? Így nincs megoldva a betegek könnyű közlekedése. –> „Amikor én ezzel szembesültem, akkor a kivitelezésben már túl voltunk. Ez egy tervezői hiba” – szögezte le Dr. Kallai Árpád. Majd megoldási javaslattal is élt: a mozgáskorlátozottak a régi épületben felmennek lifttel a kívánt szintre, és a két épület összeköttetésén át tudnak jutni.

Süli István unokája problémája kapcsán kérdezte, hogy az egyhónapos egészségügyi nyári gyakorlatát nem tudja teljesíteni a kórházban; hogyan tudnak ebben segíteni? –> „Elképzelhető, hogy nincs a kórházban olyan szakember, aki le tudja igazolni a szakgyakorlatot. Átszervezést szeretnék ebben is” – szögezte le a főigazgató. „Szeretnénk egy skill-központot létrehozni, ahol a tanulók komoly eszközökön, bábukon tudnák gyakorolni a szakmát” – zárta válaszát Dr. Kallai Árpád.

Zsarkóné Sánta Zsófia azt kérdezte, hogy elkérik-e már a személyi igazolványt a kórházban, betegfelvételkor. Elmesélte, hogy úgy járt a fia, hogy egy másik fiatalembert kezeltek a fia TAJ-számával. –> Kirívó esetnek nevezte Kallai a történteket,elnézést kért, majd közölte, hogy még korábban egy körlevél formájában, főigazgatói utasítással, tájékoztatta a kollégáit, hogy fényképes igazolvány és TAJ-kártya szükséges az ellátáshoz, valamelyik hiányában az ellátás megtagadható.

 

 

 

G.