Nagy érdeklődés övezte mind a szűrőprogramokat, mind pedig a „tárlatvezetéseket”. Ez utóbbi esetében a négy látogatható helyszín (az „A” épület felújított osztályai: intenzív osztály és műtő, szülőszoba, röntgen és patológia) közül talán az intenzív osztály és a műtő megtekintése emelkedett ki, de az összes terület felkeltette a lakosok kíváncsiságát.

Már csak azért is, hiszen szinte elsőként, teljesen steril állapotban szemlélhették meg ezeket a felújított kórházrészlegeket. Mindegyikre egyaránt igaz, hogy a legmodernebb technika fémjelzi őket. A használatbavétel azonban még várat magára: pár hét múlva veheti teljes mértékben birtokba a hódmezővásárhelyi személyzet az új osztályokat.

Sokan kihasználták a kínálkozó alkalmat, és mind a négy osztályt végignézték. Az átadást követően Lázár János miniszter, országgyűlési képviselő és Balog Zoltán miniszter is így tett dr. Kallai Árpád főigazgató vezetésével.

Az új épületszárnyban pedig ingyenes egészségügyi szűréseket folytattak, amire ugyancsak nagy igény mutatkozott. Lehetőség volt vércukor-, koleszterinszint mérésére, PSA vizsgálatra, testzsír százalék mérésére, dohányosoknak CO mérésére, vérnyomás mérésére, testtömegindex meghatározására, érszűkület rizikó mérésére, valamint csontsűrűség rizikó mérésére.

ÉR.