Óvodások nevetésétől volt hangos kedd délelőtt a makói Kálvin téri Református Általános Iskola. Ugyanis bemutató órákat szerveztek a leendő elsősöknek és szüleiknek az intézményben. – Senkit sem akarunk befolyásolni, a döntést meghagyjuk a családoknak, csak megmutatjuk, nálunk hogyan is zajlik egy iskolai nap – avatott be a részletekbe Almási Pál igazgató.

A Kálvinban kiemelten is foglalkoznak a matematikával, az informatikával és az angollal. E három speciális tantárgy mellett persze az összes többi is helyet kap. – Több programot is tartottunk már a nagycsoportos óvodásoknak és szüleiknek, s ez a keddi nyílt nap volt ennek a sorozatnak a zárása – folytatta az intézményvezető. Az ovisok azért nézték meg az elsősök óráit, mivel – ha minden jól megy – akkor szeptembertől már ők ülnek ezekben a padokban. – Emellett korban nagyon közel vannak egymáshoz, így könnyebben is szót értenek egymással – tette hozzá Almási Pál.

Baka Kitti a 6 esztendős Minával érkezett. – A kislányom a szomszédos Hold utcai óvodában fog végezni a nyáron – tudtuk meg az édesanyától. Nem azért esett a választásuk a Kálvinra, mert egymás mellett van a két intézmény. – Minát nagyon érdeklik a számok, ezért gondoltunk arra, hogy a kiemelt matematikai osztályban kezdjen, természetesen elbeszélgetünk a szaktanárokkal, s majd ez alapján hozzuk meg a végleges döntést – tette hozzá Baka Kitti. Ő a Szignumban végzett egykoron.

Az ovisok érdeklődve figyelték, mit is csinálnak a nagyok. A tanóra végeztével a nagycsoportosokat az ebédlőben várták uzsonnára. Amíg a gyermekek ettek, szüleiknek Almási Pál rövid bemutatót tartott az intézményről. Az előadása után válaszolt is a szülői kérdésekre.

Munkatársunktól. K.