A makói cigány nemzetiségi önkormányzat rendszeresen segíti a rászorulókat. – Most a Lungo Drommal közösen kezdtünk ruha- és cipőgyűjtésbe – nyilatkozta Dömötör József, a nemzetiségi önkormányzat alelnöke. A Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak és több magánszemélynek köszönhetően tíz nagy zsáknyi ruhaneműt, illetve öt zsáknyi cipőt sikerült összegyűjteniük, Az adományt hétfőn vitték el a makói családsegítő szolgálat Hajnal utcai épületébe.

Felnőtt- és gyermekruhákat hoztak az adományozók. Elsősorban téli viseletet, de azért bőven akadt a csomagokban olyan is, melyet majd a melegebb napokon tudnak majd hordani a rászorulók. A nemzetiségi önkormányzat az idén még szervez gyűjtéseket, hiszen nem csupán Honvéd városrészben, hanem máshol is sok a rászoruló, akiknek elkél mindenféle segítség.

Az Egyesített Népjóléti Intézmény részéről Zsiga István családgondozó vette át a tizenöt hatalmas zsákot. – Több szervezettől, illetve magánemberektől is kapunk ruhaadományokat, amiket nagyon szépen köszönünk – emelte ki a családgondozó. A most behozottakat szétválogatják és a rászorulók kapják meg.

Munkatársunktól. K.