Az aranyéremre törő Inter és a vendéglátó Atalanta mérkőzéséve indult útjára a Serie A 20. fordulója. Mancini csapata játszott ugyan fölényben a találkozón, nyerniük azonban mégsem sikerült. A kétgólos meccsen mindkét találat öngólból született, a pontvesztés viszont bizonyára az Inter számára fájt jobban, hiszen az előző fordulóban sem sikerült győzniük, ráadásul a Napoli újabb három pontot könyvelhetett el a forduló során.

Higuainék ráadásul pont az előző játéknapon Intert verő Sassuolo-val játszottak. Igaz úgy tűnt a vendégek most idegenben okozhatnak meglepetést, hiszen három perc elteltével vezettek. A fordulásra azonban 2-1-es vezetéssel vonulhatott a Napoli, ráadásul a meccs hajrájában Higuain végleg eldöntötte a három pont sorsát.

Nem lehetett panasz a gólok mennyiségére a Torino – Frosinone összecsapáson sem. A hazaiak büntetőből szerezték meg a vezetést, ám a vendégek  alig félóra játékot követően egyenlíteni tudtak. Az első játékrész lefújása előtt azonban Belotti kétszer is betalált, biztossá téve ezzel a Torino előnyét.

A fordulás után ugyan Avelar öngóljával újfent zárkóztak a vendégek, a 82. percben Benassi végleg eldöntötte a meccset a Torino javára.

Már vasárnap zajlott a Genoa – Palermo meccs, ahol csereként lépett pályára a Palermo új igazolása, a magyar Balogh Norbert is. A vendégek számára viszont nem jött ki jól a lépés. Suso már négy perc után megszerezte a Genoa vezetését, a fordulás után pedig Celi játékvezető a Palermo egyik játékosát is idő előtt az öltözőbe küldte. A megfogyatkozott csapat pedig nem bírta a Genoa rohamait a végén még 3 gólt bekaptak, így végül kikaptak.

A címvédő Juventus ez alkalommal idegenben, az Udinese otthonában kellett, hogy bizonyítson. Buffonék nem is okoztak csalódást, igyekeztek mielőbb lerendezni a meccset. Dybala és Khedira góljaival már a 18. percre kétgólos előnyük volt, Danilo 25. percben történt kiállításával pedig szinte megpecsételődött a hazaiak sorsa, pláne, hogy ezzel együtt büntetőhöz is jutottak a „zebrák”. A kegyelemdöfés az első félidőre maradt, a 42. percben Alex Sandro is betalált, kialakítva ezzel a végeredéményt.

Nem bírt egymással a Chievo és az Empoli. A vezetést a hazai csapat ugyan hét perc játékot követően megszerezte, a fordulás után azonban hamar egyenlített az Empoli, így a felek osztoztak a pontokon.

Ismét „pontos” meccsen van túl a kiesés elől menekülő Capri. A legutóbbi fordulóban Udinese-t verő csapat most a Sampdoriával játszott és ismét 3 ponttal gazdagodott. A pihenő 1-1-es döntetlennel jött, azonban a fordulás után nem sokkal büntetőt rúghattak a hazaiak, amit Mbakogu értékesített, megszerezve ezzel csapatának a győzelmet.

Úgy tűnt a Bologna meglepi a Laziot, hiszen két perccel a kezdő sípszó után már vezettek a hazaiak, a 18. percre pedig kétgólosra hízott előnyük. A fordulás után azonban Masina felesleges szabálytalankodásának kiállítás lett a vége, ezzel pedig megnyílt a lehetőség a Lazio előtt. A vendégek magasabb fokozatba kapcsoltak, aminek meg is lett az eredménye, győzni ugyan nem tudtak, de egalizáltak.

Döntetlent játszott az AS Roma és a Verona is. A hazaiak az első félidőben góllal kínálták meg a sereghajtót, akik a második játékrészben büntetőhöz jutottak és értékesítették is azt. Ezt követően pedig hiába uralták a játékot a „farkasok”, a három pontot nem sikerült megszerezniük.

A forduló utolsó mérkőzésén az AC Milan és a Fiorentina akaszkodott össze. A nem rég még élen álló firenzeiek nem bírtak a milánói csapattal. Bacca gyors góllal üdvözölte a vendégeket, majd a 88. percben Boateng is beköszönt, a Milan így ismét kapaszkodott egy kicsit a nemzetközi porondot érő helyezések felé.

Serie A 20. forduló eredményei:

Atalanta – Inter 1-1
Torino – Frosinone 4-2
Napoli – Sassuolo 3-1
Genoa – Palermo 4-0
Udinese – Juventus 0-4
Chievo – Empoli 1-1
Carpi – Sampdoria 2-1
Bologna – Lazio 2-2
AS Roma – Verona 1-1
AC Milan – Fiorentina 2-0

szcs

Fotó: Action Images
Tabella: eredmenyek.com