A forduló első meccsét kedden rendezték, a Genoa fogadta a Sampdoriát. A hazaiak nem feltétlen kedvező helyzetből várták a találkozót, hiszen az elmúlt 5 tétmeccsükön kikaptak. Sok babér pedig ez alkalommal sem termet számukra. A vendégek már az első félidőben igyekeztek lerendezni a meccset, majd a fordulás után egy harmadik góllal tették magabiztossá vezetésüket. A hazaiak viszont a 69. percben szépítettek, majd a hajrában újabb gólt vágtak, de a pontszerzéshez ez mégis kevésnek bizonyult.

A szerdai meccsek sorát az Udinese – Atalanta összecsapás nyitotta. A hazaiak az első félidőben két gólt szereztek, az Atalanta játékosai pedig a fordulás után szépítettek, így háromgólos meccsen a hazaiak örülhettek jobban.

A sereghajtó Frosinone a középmezőny elejében tanyázó Sassuolo ellen lépett pályára. A Frosinone játékosai három gólt szereztek az első félidőben, ám mivel ezek közül az egyik öngól volt így 2-1-es vendégvezetéssel fordultak a felek. Falcinelli a hazaik részéről pedig a második játékrész derekán egalizált, kialakítva ezzel a későbbi végeredményt.

A Fiorentina újabb győzelemmel jelezte, hogy akár a végső győzelemre is esélyes csapatról van szó, igaz a tabella végén Palermo ellen még idegenben is Sousa tanítványai voltak az esélyesebbek. Ennek megfelelően sima 3-1-es vendéggyőzelmet aratva zsebelték be a három pontot.

Nem rekedtek be a gólok közbeni kiabálástól a Lazio – Carpi meccsen a szurkolók, ugyanis egyik csapat sem talált be a 90 perc során. Ez a sereghajtó Carpi részéről tűnik örömtelibb ténynek, hiszen az újonc csapat így legalább pontot tudott szerezni.

A címvédő Juventus a listautolsó Veronát fogadta. Buffonék pedig a kötelező győzelmet simán hozták 3-0-s sikert arattak.

Ennél kacifántosabban alakult az AS Roma sorsa. A „farkasok” idegenbe, a Chievo ellen játszottak. Hamar megszerezték a vezetést, a 37. percben pedig már kétgólos előnyt tudhattak magukénak, ám a félidei lefújás előtt szépíteni tudott a Chievo.

Ráadásul a fordulás után egyenlíteni is tudtak. A góloknak viszont itt még nem szakadt vége, Falque a 71. percben ismét a Románszak szerzett vezetést, ám a hazaiaknak még erre is volt válasza, Pepe a 85. percben ismét egalizált, így 3-3 lett a vége.

Az AC Milan számára is nyögvenyelős volt a hazai környezetben játszott Bologna elleni meccs. Bacca-ék ugyanis többet birtokolták a labdát, többet támadtak, mint az ellenfél, a fölényüket viszont nem tudták gólra váltani. Nem úgy a Bologna, ahol Gaccherini a 82. percben megszerezte a vezetést, amit a hátralevő időben sikerült is megtartani.

A listavezető Inter a Firenze megyei Empoli-ba látogatott, ahol az első félidő hajrájában szerzett góljával nyerni is tudott. Ezzel a győzelemmel a csapat továbbra is az első helyen áll, 1 ponttal a második Fiorentina előtt.

Serie A 18. forduló

Genoa – Sampdoria 2-3
Udinese – Atalanta 2-1
AC Milan – Bologna 0-1
Chievo – AS Roma 3-3
Juventus – Verona 3-0
Lazio – Carpi 0-0
Palermo- Fiorentina 1-3
Sassuolo – Frosinone 2-2
Empoli – Inter 0-1

Hátra van még:

2016. 01. 06. 20:45 – Napoli – Torino

szcs

Fotó: Action Images