Nem indult túl nagy tempóban a mérkőzés, de a kezdeményezést rövid időn belül a Vásárhelynek sikerült magához ragadnia, 3-4 gólos előnyt kiépítve. Ennek köszönhetően előnnyel vonulhattak az öltőzőbe Gaál Adrienn tanítványai és a fordulás után is úgy tűnt, hogy nem okoz gondot a fiatalokkal megerősített Békéscsaba legyőzése.

A 42. percre már hatgólos előnynek örülhetett a HLKC, viszont ezt követően jött a feketeleves. A Békéscsaba előbb elkezdett felzárkózni, majd a végén az egyenlítés is összejött nekik. Úgy tűnt a HLKC játékosai elfáradtak, egyre többet hibáztak, a támadás és a védekezés sem volt meggyőző, így nem sikerült mindkét pontot megszerezni, holott az elérhető közelségben volt.

NBII Dél-Kelet csoport női felnőtt kézilabda bajnokság – 6. forduló
Békéscsaba, 2015.10.31. – 150 néző
Békéscsaba ENKSE II – Hódmezővásárhelyi LKC 28-28 (13-15)
Jv
: Oláh Edit, Szikszay Judit
Versenybíró: Palotai György
Békéscsaba: Gajdács (k), Szajkó (k), Balogh 2, Csepregi 1, Nagy 5, Ilyés 9, Daák 4, Varga, Lipták, Ambrus P., Ambrus K., Mihállfy 9, Predescu, Baranka
Edző: Zöldi-Tóth Kata
HLKC: Kothencz – Hegyi 6, Tószegi 3, Németh 4, Sebők 5, Kónya 5, Sebestény 3, Cs: Komáromi (k), Sajtos, Blaskovics, Becsei 1, Szőke, Klemm 1, Kecskeméti, Kandó
Edző: Gaál Adrienn

Gaál Adrienn edző: “Egy erős Békéscsabával találtuk szembe magunkat szombaton. A csapat nagyot küzdött, végig irányítani tudtuk a játékot. Ezért is keserű a szánk íze, hogy a végjátékba belehibáztunk és ajándékoztunk egy pontot az ellenfelünknek.”

A juniorok mérkőzésén viszont a vásárhelyiek a félidei hátrányból felálltak és végül háromgólos győzelmet arattak, amivel továbbra is első helyen állnak a tabellán.

Junior mérkőzés
NBII Dél-Kelet csoport női junior kézilabda bajnokság – 6. forduló
Békéscsaba, 2015.10.31. – 80 néző
Békéscsaba ENKSE II – Hódmezővásárhelyi LKC 20-23 (10-8)
Jv
: Oláh Edit, Szikszay Judit
Békéscsaba gólszerzői: Ekker 6, Predescu 3, Baranka 3, Benkő 2, Petrovszky 2, Milyó 2, Medve 1, Pap 1
HLKC: Balogh – Bálint 1, Blaskovics 2, Klemm, Földesi 5, Sajtos 6, Becsei 1, Cs: Bánfi (k), Kónya 2, Sebők 3, Kandó 1, Kovács, Molnár S. 1, Mérai 1, Besenyi, Molnár K.
Edző: Kis Márk

Kis Márk edző: “Két veretlen csapat találkozott egymással, így szoros és nehéz meccsre számítottunk. Idegenben szereztünk nagyon fontos 2 pontot,amihez gratulálok a lányoknak!

A csapat legközelebb hazai pályán a Csorvás ellen játszik, november 7-én, szombaton. A juniorok 15 órától, a felnőttek 17 órától mérkőznek meg.

szcs

Fotó: HLKC