Mostantól szorosabban is együttműködik a Makó TV és Vásárhely TV – erről állapodtak meg hétfőn a felek. A Maros-parti televízió új stúdiójában, a Hollósy Kornélia utcában fogadta Kisistók Tímea vásárhelyi kollégáját, Rókus Ákost. Az aláírt szerződésnek köszönhetően a két társaság elsősorban kulturális és politikai témájú műsorokat cserél egymással, mert ez jóval gazdaságossabb, mint a stábok folyamatos utaztatása a két város között.

– A szentesi és szegedi városi televízióval már van meglévő kapcsolatunk, s most hasonlót kezdtünk el a vásárhelyi kollégákkal is – nyilatkozta Kisistók Tímea, a Makói Városi Televízió ügyvezetője. A szentesiek például a térségi magazinjukból bocsátanak anyagokat a makóiak rendelkezésére, a szegediek pedig többek között a szabadtéri játékokról küldtek műsorokat, emellett a Pick-Kedd című adást is sugározzák a Maros-partján, mely egy kicsit bulváros formában foglalkozik a kézilabdásokkal.

Hiába van mindössze 30 kilométerre egymástól Hódmezővásárhely és Makó, a két város tévés stábjainak, valamint a lakosoknak sem mindig sikerül eljutni a másikhoz egy-egy eseményre. Ennek a megállapodásnak köszönhetően azonban a nézők értesülhetnek arról, mi is történt a szomszédos településen. Így legutóbb a makióak több alkalommal is láthatták-hallhatták a vásárhelyi Őszi Tárlat programjait.

– A földrajzi közelségnek köszönhetően vannak olyan kulturális, sport és gazdasági témák, melyek mind a két város lakosságát érintik – vette át a szót Rókus Ákos, a vásárhelyi Szerdahelyi József Nonprofit Kft. ügyvezető-igazgatója. Emiatt az a cél, hogy a térség valamennyi tévénézője első kézből kapjon információt a helyi eseményekről – ezért jött létre ez az újabb megállapodás. A másik fontos szempont a gazdaságosság volt, egy eseményre ne kelljen 2-3 stábnak elmennie.

A most aláírt szerződés értelmében műsorvezetők és technikai szakemberek is bedolgozhatnak a másik társaságnál. Így október 16-án, pénteken a 18 órakor a Vásárhelyi TV-ben látható-hallható politikai magazinban Lázár János országgyűlési képviselővel Kisistók Tímea beszélget.

Munkatársunktól. K.