Rendhagyó emlékülésnek adott otthont szombaton a makói Báló-liget. A város népszerű és 2013-ban elhunyt óvónője, Hepp Attiláné Nagy-György Katalin előtt tisztelegtek ezzel kollégáit. A szakmai megbeszélésen többek között az oktatási törvényekkel kapcsolatos változásokról, a tanügyigazgatási feladatokról, valamint az óvodák hétköznapjairól esett szó. Nem csupán makói és környékbéli településekről, hanem az ország távolabbi pontjairól is érkeztek az emlékezők.

A gyerekek kedvence, Kati óvó néni 1956. szeptember 2-án született. Diplomáját a Szarvasi Óvónőképző Főiskolán szerezte. A pedagógiai szakvizsgáját 1999-ben tette le, majd egy évre rá közoktatási szakértő lett. A makói Újvárosi Óvoda élére 1993-ban nevezték ki. Generációk cseperedtek fel a keze alatt a Maros-parti településen. Kollégái elmondása alapján Hepp Attiláné Nagy-György Katalin a legkorszerűbb óvodapedagógiai módszereket alkalmazó, felkészült, hozzáértő, gyermekszerető pedagógus volt.

Mivel közoktatási szakértőként is dolgoztt, így országosan, sőt, még külföldön is elismerték a munkáját. Lengyel, szerb, olasz és török óvópedagógussal is tartotta a kapcsolatot. Kati óvó néni 2012 nyarán került kórházba. Sajnos a szakszerű kezelések sem segítettek, így elhunyt. A makói kemping kápolnájában tartották a búcsúztatóját 2013. január 19-én és kérésére a hamvait a Marosba szórták.

– Katit nagyon sok évvel ezelőtt ismertem meg, mint szakértők dolgoztunk együtt – mondta Lendvai Lászlóné, a találkozó szervezője. A kollegalitás mellett barátság is kialakult a két hölgy között. Nagyon megdöbbentette a fővárosi pedagógust, mikor értesült a halálhírről. – Akkor elhatároztam, hogy minden esztendőben megemlékezünk Katiról Makón – folytatta Lendvai Lászlóné. A szombati emlékülés után a résztvevők elmentek a közeli kempingnél lévő emlékhelyhez, majd ezt követően virágokat szórtak a Marosba.

Munkatársunktól. K.