Már többször beszámoltunk arról, hogy a város rendezi meg 2016-ban az Ifjúsági Úszó Európa Bajnokságot, amihez rengeteg fejlesztés, változás szükséges.

Élsportolók és edzők tapasztalatát is kikérték, mivel nem minden részletet lát az ember a partról. Így tanácsaikat beépítették a tervekbe.

A város 10-15 évvel ezelőtt rengeteg fejlesztést hajtott végre: elkészült egy komoly öltöző blokk és a gyerekek számára tanmedencét építettek ki, valamint tavaly átadásra került az élményfürdő is.

–  Nagyon kedvelik szerencsére, egész nyáron telt ház volt az élményfürdőben. Különösen a kisgyermekes családok szeretik ezt a fajta szórakozást  – mondta dr. Antalóczy Péter, a Hód-Fürdő Kft. ügyvezetője.

A bemelegítő medence kiépítése már megkezdődött, ami várhatóan 2016 tavaszára valósul meg.  Megépül az edzőterem is, amit elsősorban a sportegyesületek használhatnak, ugyanúgy, mint a bemelegítő medencét.

–  Ez biztosítani fogja, hogy a vendégek számára nagyobb tér legyen az úszómedencében. A bemelegítő medence épületét az élményfürdő és sportuszoda összekötő folyosóján lehet megközelíteni, és reméljük, hogy elérjük azt az eredményt, amit kitűztünk célul – mondta Benkő Zsolt, önkormányzati képviselő.

Megújul a vendég WC is, ami egy teljes felújítás első állomását jelenti, és kialakítják a padlófűtést is. A világítás terén már komoly változásokra lehetünk figyelmesek: ledes lámpák lettek. Az öltőző és a vizes blokkok cseréje is elkészül rövidesen. A padok, illetve az öltözőben levő szekrényeken is látni lehet majd a változást, valamint a lelátó burkolata is új lesz.

–  Természetesen egy ilyen munkát lebonyolítani nem könnyű feladat, hogy a vendégek zavarása nélkül megtörténjen. Azon vagyunk, hogy a vendégek jól érezzék magukat, és odafigyelünk, hogy ne zavarjuk a kikapcsolódásukat – említette dr. Antalóczy Péter.

A bajnokság előtt, idén várható lesz egy főpróba is. A vásárhelyi úszósport-egyesület december folyamán úgynevezett 8 nemzet kupát szeretne megvalósítani, amely a közép-kelet-európai országok fiataljait fogja össze.

Várhatóan nem fog emelkedni a belépőjegy ára a fejlesztések ellenére, így Vásárhely marad a legolcsóbb fürdő Csongrád megyében.

Rókus Réka