Régen az volt a közhiedelem, hogy a záloghitelezés nagyon költséges módja a kölcsönhöz jutásnak, de ez nem igaz. Egy rugalmas, könnyen elérhető lehetőségről van szó, ami ráadásul teljesen anonim (300 ezer forintig). Régen szinte bármit zálogba adhattunk, ma már elsősorban az arany és ezüst ékszereket, tárgyakat, márkás porcelánokat, műtárgyakat zálogosíthatunk.

A folyamat is egyszerű – nem kell jövedelemigazolást bemutatni, nem kell megmagyarázni, miért van szükségünk a kölcsönre, bevisszük az Expressz Záloghoz a felkínálandó tárgyat, ahol felbecsülik az értékét, és megmondják, hogy mennyi pénzt tudnak adni azért hitelbe. Annál természetesen kérhetünk kevesebbet is, ami nagyon nagy előny például a banki hitelekkel szemben, hiszen itt kisebb összeget is kérhetünk. Az alsó összeg határ 1000 Ft, a felső pedig másfélmillió. Aztán már csak a lejárati időt kell figyelni, ami 45 vagy 95 nap lehet, de természetesen ez meghosszabbítható. A futamidőn túl van még egy türelmi idő, amely 30 nap.

A zálogba adásnak nincs költsége, ám a meghosszabbításnak igen, illetve kiváltáskor természetesen kamatot is fizetnünk kell.

De az Expressz Záloghoz akkor is érdemes betérni, ha egyszerűen csak azt szeretnénk tudni, milyen értéket képvisel egy-egy tárgyunk, ékszerünk, hiszen értékbecsléssel is foglalkoznak, illetve ha biztosíttatni szeretnénk értékeinket, akkor is kérhetünk igazolást tőlük. Sőt, ha például a nyaralás idejére szeretnénk biztonságba helyezni a legértékesebb tárgyainkat, akár megőrzésre is átadhatjuk azokat, tökéletes biztonságban lesznek.

Az Expressz Zálog Zrt. nagyon komoly gondot fordít a biztonságra, így a hódmezővásárhelyi fiók is kiemelt biztonságú, golyóálló üveg, páncélfal és időzáras páncélszekrény védi többek között az ott elhelyezett értékeket. Arany és ezüst ékszereket, Zsolnay és Herendi porcelánokat, zsűrizett festményeket, műtárgyakat adhatunk itt zálogba, vagy becsültethetünk fel.

Az Expressz Zálog Zrt. Hódmezővásárhelyen, a Szent Antal u. 4/B szám alatt várja Önöket, hétfőtől péntekig 8-tól 17 óráig, illetve szombaton 8-tól délig. Telefonon is érdeklődhetnek: 70/934-88-05.

Kiskata