Színes, izgalmas, szórakoztató programokkal találkozhat(ott), aki szombaton kilátogat(ott) a panzióhoz. A tavalyi évben a nyitásra szerveztük meg a „Juniális”nak nevezett napot, és most lettünk egy évesek. Olyan népszerű volt, és olyan jól sikerült ez a megmozdulás, hogy idén ismét megszerveztük – nyilatkozta portálunknak Létai Ferenc a lovas pihenőpark tulajdonosa.

Reggel kilenctől egészen este öt óráig csak a lovaké a szerep, övék a hely.  Számos formában meg lehet(ett) csodálni a pacikat. Csikós bemutató, lovas torna, díjugratás, lovas ügyességi bemutató és székfoglaló bemutató. Itt azért lehetett izgulni, hogy mindenki le tudjon ülni. A jól ismert játékot azonban azzal csavarták meg egy kicsit (nem is kicsit), hogy mindezt lovakról leugorva kellett végrehajtani. Tehát mindig eggyel kevesebb szék volt játékban, mint ló és lovas, és igyekezni kellett, hogy helyet találjon a játékos, miközben lovát természetesen nem engedhette el. Mókás pillanatokat szerzett a közönség számára.

De a bemutatóknak ezzel nincs vége, a Kéktói kisasszonyok a négy őselemet (föld, víz, tűz, levegő) idézték meg, de a kentauros lovasok karüsszele is izgalmas program volt, melyben tíz ló és lovas parádézott. Ősmagyar harcművész bemutató is volt.

Továbbá a délután programjai még a nagyon látványosnak ígérkező Kassai Lovasíjász Iskola – Faragó Törzs bemutatója. És lovaglásra, de lovas-kocsikázásra is van lehetőség a szép alföldi tájon.

Az estét a Kankalin Néptáncegyüttes teszi feledhetetlenné, ahol a muzsikát a Tisza Banda szolgáltatja majd. És érkezik a panzióba a Szilver TSE is, egy igazán forró táncbemutatóval. A nap megkoronázásaként pedig Aradszky László energikus és örökzöld dalaira lehet egyet ropni.

 

G.

További fotók: