A Forrás Étterem alapvetően egy bisztró jellegű ételbár, vagyis „tálca-toló” rendszerben választhatjuk ki, mit is szeretnénk enni. Ez maximáslisan alkalmazkodik a kor igényeihez, hiszen az embereknek ma már alig van idejük ebédelni, vacsorázni. A visszajelzések alapján nagyon szeretik ezt a rendszert a hódmezővásárhelyiek, mert a pultban kirakva látják a kínálatot (naponta legalább harminc féle étel készül), s ez megkönnyíti a választást is, a kiválasztott ételre pedig nem kell várni.

A másik, ami egyedivé teszi a Forrás Éttermet, hogy minden tésztaétel tésztája helyben készül. A főszakács felvállalta, hogy ő maga gyúrja meg azt levesekhez, főételekhez – így például a táskaleves tésztája is ott készül a konyhán. De egyéb egyedi, különleges ételek is szerepelnek a kínálatban – mint például a pottyantott palacsinta, ami egy édes túróval töltött finomság, tejföllel lekenve, gyümölcslekvárral lepotyogtatva és összesütve. Szintén helyben készülnek az édességek is: a lepények, fánkok, de a cukrászsütemények, torták is az étterem konyhájában öltenek formát, a nyár közeledtével pedig tervezik, hogy fagylalttal is várják majd a betérőket.

Az étteremben mindenekelőtt a minőségre törekszenek, s emellett az egészség is lényeges szempont, ezért szerepelnek a kínálatban tej-, tojás- és cukormentes ételek is, valamint a vegetáriánusok is megtalálják a kedvükre való fogásokat. Ezekre a fajta ételekre egyre nagyobb a kereslet – sokan sajnos egy-egy betegség miatt kénytelenek mentes ételeket enni, de sokan az egészségtudatos életmód miatt döntöttek úgy, hogy elhagyják a cukrot, tejet vagy éppen a húst. Bár a napi menüajánlatban alapvetően nem szerepelnek ezek az étkek, az ételallergiásoknak fontos lehet, hogy a menüben szereplő ételeket is lehet kérni cukor vagy éppen tej mentesen, csak megbeszélés kérdése. A menüben minden héten egyszer szerepel halétel is.

A vegetáriánusokat is szeretettel és sok finomsággal várják, hiszen rengeteg zöldséges étel szerepel a kínálatban, és olyan főételeket is kínálnak, amelyek a vegán életmódot folytatóknak is megfelelnek, vagyis még tejterméket és tojást sem tartalmaznak.

A Forrás Étteremnek van egy külső helyszíne is, Szentes felé indulva, a Csongi tónál, Hódmezővásárhelytől mintegy 11 km-nyire, ahol 70 főig családi, baráti, céges összejöveteleknek biztosítanak hangulatos, akár romantikus helyszínt, sőt két kis apartman ház is található ott, ami szintén bérelhető, és a helyszínen grillezésre, bográcsozásra is van lehetőség.

A Forrás Étterem Hódmezővásárhelyen, az Ormos Ede utca 13. szám alatt található, egy paneltömb alatt, de kérhetnek házhozszállítást is a 62/800-981 vagy a 30/853-72-27 telefonszámokon. A futárnál is lehetőség van bankkártyával fizetni, ezt azonban előre kell jelezni megrendeléskor. Családi rendezvényekre rendelhetők akár sültes tálak is. Érdemes átböngészni az étterem honlapját is: www.forrasetterem. hu. Hétfőn 10-15, keddtől szombatig 10-től 20 óráig várják a korgó gyomrú látogatókat, fantasztikusan finom ételekkel és kedvező árakkal. Jó étvágyat kívánunk a betérőknek, és sok elégedett mosolyt a Forrás Étterem kiváló csapatának!

Kiskata