Már az első meccsen is szép teljesítmény volt a szegediektől, hogy legyőzték az akkor vendég Kielt, sejteni lehetett, hogy a németek hazai környezetben revansot vesznek az odavágón elszenvedett vereségéért.

A Kiel kapujában ez alkalommal a svéd Andreas Palicka védhetett, akinek elévülhetetlen érdemei vannak a sikerben, de nem csak a kapus fronton javul t a német gárda, hanem a védekezésük is jóval zártabb és keményebb volt, mint az újszegedi mérkőzésen.

Dean Bombacot például szinte teljesen sikerült kivenniük a játékból, a lerohanások pedig jól működtek, a szegedi támadó hibákat rendre góllal büntették.

A félidő végére ugyan kicsit feljavult Zubaiék játéka, de az igazi sikerhez ez is kevés volt, a hazai csapat nyolcgólos előnnyel fordulhatott.

A fordulást követően jól kezdett a Szeged, Balogh szerzett gólt, majd még a korábban Sierrát váltó Wyszomirski egy hetest is kifogott, holott a németek már több mint fél éve nem hibáztak büntetőből. A folytatásban azonban 4 percet is emberhátrányban kellett játszania Ancsinéknak, ezt pedig a házigazdák kihasználták, tovább növelték előnyüket. Ehhez még hozzájött, hogy Palicka parádézott a kapuban, így 10 perccel a vége előtt 10 gólos volt a különbség a felek között. Ezt pedig már nem is engedte ki a kezéből a Kiel, eldőlt, hogy ők folytathatják a Final Fourban.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó

THW-Kiel – MOL-Pick Szeged 31 – 23 (18-10)
Kiel, Sparkassen Aréna, 10000 néző. Vezette: Togstad, Kristiansen (norvégok)
Kiel: PALICKA – Sprenger 1, Weinhold 1, TOFT HANSEN 3, JICHA 8, Pálmarsson 2, Lundström 2. Csere: Ege, Sonne (kapusok), VUJIN 7/1, WIENCEK 4, Duvnjak 2, Canellas 1/1, Weinhold, Dahmke. Vezetőedző: Alfred Gislason.
MOL-Pick Szeged: Sierra – Prodanovic, Ancsin 2, Bombac 2/1, Zubai 3, Robledo 1, KALLMAN 5. Csere: Wyszomirski (kapus), Blazevic, Parrondo 2/1, Balogh 3, Ilyés 1, Vadkerti, Vranjes 3, Hegedüs 1.Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 3/2 ill. 5/2.
Kiállítás: 6 perc ill. 12 perc.
Kiállítva: Blazevic (49’)

szcs

Fotó: szegedma.hu