Nem volt nagy iramú a meccs eleje, a csapatok pedig a félidő derekáig fej-fej mellett haladtak. A folytatásban viszont a gyulaiaknak sikerült ellépniük és háromgólos előnyt alakította ki. A támadás befejezéseknél rengeteg hiba csúszott a HLKC játékába és a védősor is inkább átjáróházként működött. A vége az lett, hogy 5 gólos fórral vonulhatott az öltözőbe a Gyula csapata.

A fordulást utáni percekben sem sikerült elkapnia a fonalat a vásárhelyi lányoknak, nem voltak elég koncentráltak és a hibák is megmaradtak. Gaál Adrienn a kispadról próbált változtatni, de a 40. percben már 10 gólos volt a gyulai előny.

Aztán Gaál Adriennek csak sikerült úgy belenyúlnia a csapatba, hogy az jól sült el. Tószegi, Németh és Szabó Patrícia révén a lányok megkezdték a hátrány ledolgozását, ez pedig megzavarta a házigazdákat. A hajrában óriási extázisban játszottak a vásárhelyiek és sikerült megfordítaniuk az eredményt, már-már reménytelen helyzetből sikerült pontokat menteni.

A tabellán így pontszám a HLKC beérte a harmadik helyen álló szarvast, így kifejezetten fontos lesz az e hétvégi Marosmenti NKSE elleni találkozó, amelyet április 11-én 17 órától rendeznek.

NBII Dél-Kelet csoport női felnőtt kézilabda bajnokság
2015.04.04., Gyula, 150 néző
Gyulai SE – Hódmezővásárhelyi LKC 30-31 (18-13)

Gaál Adrienn edző: Az első 40 perc katasztrófa volt. Lassan és körülményesen játszottunk. A félidei 5 gólos hátrányunkat a második játékrészben csak növelni tudtuk 10 gólra. Ezután nyitott védekezésre váltottunk, sikerült labdát szerezni és gyors gólokat lőni. Szerencsére még időben észbe kaptak a lányok és hatalmas csapatmunkával a 2 pontot begyűjtöttük.

szcs

Fotók: hlkc.hu