A salgótarjániak legyőzése rögtön igen kemény feladatnak tűnik, mivel a Nógrád megyeiek remek formában várják az ütközetet. Legutóbbi 10 találkozójuk után mindig győztesen hagyták el a pályát olyan együtteseket legyőzve, mint DEAC, a Békés, a TF-Budapest, vagy éppen az Óbudai Kaszások. Papp Attila több játékossal megerősített gárdája a kezdeti nehézségek után úgy tűnik igencsak összeállt. Tutus mellett az Egertől érkezett Szabó, valamint a társaihoz három meccsel ezelőtt csatlakozó Vuletic sem szégyenkezhetett az utóbbi hetekben nyújtott teljesítménye miatt. Nekik Madár és a rutinos Gorski segített be.

A Vásárhely ennek ellenére nem feltett kézzel indul neki a hosszú útnak. Vejinovicsék utóbbi nyolc találkozójukból hetet hoztak. Ezzel visszavették első helyüket a tabellán. A Kosársulit TF elleni kudarca ellenére sem szabad alábecsülni, mivel a jó erőkből álló kezdőötösén túl a kispadon olyan kosarasok foglalnak helyet, akik bármikor eldönthetik egy rangadó sorsát. Ahhoz azonban, hogy győzelemmel térjenek haza a nógrádi túrától szinte mindenkinek a legjobbját kell nyújtania, de kulcskérdés lehet a csapatszellem és a higgadtság is.

A Vásárhelyi Kosársuli legközelebb március 28-án szombaton játszik a Hódtói sportcsarnokban. Akkor a Békést, egy héttel később pedig a Debrecent fogadják vas Péterék. A belépés a TakarékBank Zrt-nek és a Magyar Földgáztároló Zrt-nek köszönhetően továbbra is ingyenes.

forrás: Martonosi János, sajtófőnök, Vásárhelyi Kosársuli

Fotó: Damó Adrienn