A 4 centi vastag gumiborítással ellátott új sportpálya a modern technológia követelményeknek megfelelően lett kialakítva és elősegíti a biztonságos, valamint egészséges testmozgást a fiatalok számára. A több mint 600 négyzetméteres felület kiemelt biztonsági fokozatú, a gumiborításnak köszönhetően kíméli az ízületeket, csúszásmentes és a vízáteresztő képessége is kiváló.

Az új létesítményhez a fenntartó Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközösség biztosította a forrásokat, az egyházi kiegészíti támogatás keretéből.

A Bencze János Sportpálya nevét a gimnázium egykori öregdiákjáról, az Európa-bajnok válogatott kosárlabdázó után kapta, az átadást pedig egy emléktábla is megörökíti, amelyet Návay Sándor vásárhelyi szobrászművész készített.

Az új pályán a fiatalok hatféle sportágat is űzhetnek. Lehetőség van a kispályás labdarúgásra, a kosárlabdára, kézilabdára, teniszre és lábteniszre, de két streetball pálya is helyet kapott rajta. Ezenkívül pedig egy távolugró futósávot és árkot is kialakítottak, de korszerűsítették a sportudvar esti világítását is.

Az avatóünnepségen a kosaras öregdiákok nevében Dr. Lehmann István mondott emlékezőbeszédet, majd Hazadi János őrnagy Bencze János katonai sportpedagógusi pályáját méltatta. Beszédében elmondta, hogy a honvédségnél mindig is fontos volt a sport, hiszen arra neveli az embert, hogy sose adja fel. Az eseményen Bán Csaba lelkész áldást mondott.

A pályát és az emléktáblát a Bencze család avatta fel, Bencze János özvegye, fia és unokája is részt vett az ünnepségen, Bencze Ákos és Máté maguk is kosarasok, így néhány dobással fel is avatták a pályát, amin ezt követően a diákok is kosaraztak egy kicsit. Az iskola és az alapítványa ugyanis karácsonyi ajándékként egy százezer forint értékű sportszer csomaggal lepte meg a tanulókat.

szcs