Az október 18-ai szombat, munkanap. Nem feltétlen lelkesítő, de talán egy rendkívüli program oldhatja a kedélyeket és gyönyörűvé varázsolhatja a napsütésben sem szűkölködő szombatot. A magyar festészet napja alkalmából szervezet rendezvények az Alföldi Galériában és a Tornyai János Múzeumban pedig pont ilyenek, és fél 4-ig akár még csatlakozni is lehet a nagy, közös festészethez.

A Nagy Rajzolás művészekkel nevet viselő, nagy teremben zajló programon a gyerekek, de akár a felnőttek is Bányai Béla és Mucsi Zoltán festőművészek vezetésével és segítségével készíthettek festményeket. Ez azonban nem mindegy, ugyanis készült egy nagy közös mű is, amelyhez az ihletet első sorban a galériában látható Őszi Tárlat képei adják. A végeredményt szombaton fél 4-kor „leplezik le”

Mindeközben pedig a Tornyai János Múzeum sem maradt program nélkül, ott ugyanis Jószai Sándor közreműködésével zajlott egy ikonfestészeti bemutató, melynek során az ott látható Németh József festmények és az ikonfestészet párhuzamait vizsgálták.

Ecsetet ragadni még nem késő, a festészet a galériában egészen délután 3 óráig tart, ha kedvet érez, és nem zavarja, hogy talán festékpettyes lesz a keze, akkor ragadjon ecsetet és fessen. A mai nap akár erről is szólhat.

szcs