A járművet a 2800 köbcentis, négyhengeres, 20 lóerős motor hajtja, váltójának két fokozata az előre, míg egy a hátramenetet kapcsolja. Kerekei faküllősek, az autót kezdetben kurblival indították, de később indítómotort is szereltek bele. A járműben négyen utazhatnak. Műszerfala roppant egyszerű, csak az elektromos töltést jelző műszer tájékoztatja a vezetőt.

Az autó Kaliforniából származik, az előző tulajdonos családja 1929-ben vásárolta meg, és amikor a tulajdonos megtudta, hogy Galamb József szülővárosába fog kerülni a jármű, örömmel egyezett az adásvételbe.

Szántó János, a sportegyesület tagja elmondta: a Ford T modellt nagy becsben tartják és gondozzák, mint kijelentette, szívüket-lelküket beleadják ebbe a munkába. Hozzátette, hogy csak kisebb, elektromos javításokat kellett elvégezniük a megvásárlást követően, és örömmel látják, hogy bárhová mennek, a járművet mindenütt nagy szeretettel fogadják.

Hogy a modell működőképes, magunk is megtapasztalhattuk, hiszen a „pöccintésre” induló autó matuzsálem lendületesen hagyta el a Korona Szálló parkolóját.

Arnay