Minden eddiginél színesebb, praktikusabb és egyben látványosabb fejlesztéssel készül a Facebook az okostelefon-használók számára ˜– írta meg a CNN technikai rovata. A Paper névre keresztelt alkalmazás minden eddiginél látványosabb dizájnjával és újságszerű kinézetével vérfrissítést jelenthet a Facebookot lassan megunó felhasználók számára.

A fotókat, bejegyzéseket nem az idővonalon és a megszokott kék keretek között böngészhetjük, hanem egy újságszerű felületen, amit az érintőképernyőn keresztül személyre szabottan lapozgathatunk és döntögethetünk, mint egy valódi papíralapú újságot. Lesz előnézeti funkció, amivel ellenőrizhető lesz az élesítés előtt a poszt kinézete.

A Paper – ami a Facebook saját appfejlesztő műhelyének, a Creative Labsnak az első produktuma – hétfőtől érhető el, igaz, egyelőre csak iPhone-ra, de várható lesz az Android-alapú fejlesztés is. Azon számok ismeretében, miszerint az 1,2 milliárd Facebook-felhasználóból 945 millióan okostelefonon vagy tableten keresztül használják az oldalt, teljes mértékben érthetők az Fb applikációs fejlesztési törekvései.

Forrás:mno-hu