A héten a legtöbb sportlap már tudnivélte, hogy a McLaren a jövőévben Kevin Magnussent szerződteti le Sergio Perez helyére, de egészen tegnapig még maga Martin Whitmars is tagadta, hogy döntés született volna ez ügyben.

Szerdán aztán Perez hivatalos közleményben tájékoztatta a rajongókat arról, hogy a következő évet már nem a wokingi alakulatnál kezdi meg – egyelőre még nem tudni, hogy egyáltalán lesz-e helye a mezőnyben.

Kevin Magnussen szerződtetése pedig nem nagy meglepetés, a 21 éves dán versenyző a McLaren pártfogoltja és Whitmars vezetésével az istálló már év közben dolgozott azon, hogy a versenyzőt vagy a Force India vagy a Marussia “besorozza”, de úgy tűnik ehelyett a dánnak a mély víz jutott.

Magnussen az ötödik sportember, aki hazáját képviselheti a száguldó cirkusz világában, legutóbb Nicolas Kiesa próbált szerencsét, aki 2003-ban a Minardiba ült be és helyettesítette Justin Wilsont. Érdekesség lehet az is, hogy Magnussen édesapja Jan is Forma-1-es versenyző volt és szintén kormányozta a McLaren autóját, igaz csak egyetlen versenyen 1995-ben a Pacific GP-n ugrott be az akkor beteg Mika Häkkinen helyére. Később aztán ’97-ben végig versenyezte a szezont a Stewartnál, majd 1998-ban szezon közben váltották le, a 25 teljesítette futamával viszont még így is a legtöbb versenyt futott dán.

„Boldog vagyok, hogy a McLaren-Mercedes versenyzőjeként debütálhatok a Forma-1-ben! Szeretnék egyszerűen fogalmazni: Ez a legjobb csapat! Már gyermekkoromban is arról álmodoztam, hogy egyszer ennek az istállónak a versenyzője leszek, és nem túlzás azt állítani, hogy az előző években minden nap azért dolgoztam, hogy bekerüljek a Forma-1-be. Köszönettel tartozom a csapat minden tagjának, de különösképpen Martin Whitmarshnak, azért, hogy megkaptam ezt a nem mindennapi lehetőséget. Ígérem, hogy nem fognak csalódni bennem! Jenson nagyszerű csapattárs lesz, sőt úgy is mondhatnám, hogy ő lesz az ideális márkatárs az első évadomban. Gyors, rettenetesen tapasztalt, és nem mellesleg a Forma-1 korábbi világbajnoka. Remélem, hogy egyszer én is elhódítom majd ezt a címet, de most az a célom, hogy a lehető legtöbbet tanuljak tőle” – nyilatkozta Kevin Magnussen.

Szeri Csaba