Pénteken délután érkeztek meg a Söndör tanyára a „80-as” évek autóversenyzői, hiszen 2004 óta egyetlen évben sem maradhat el a barátok „randevúja”. Még aznap este belevágtak az életbe, majd szombaton délelőtt a négy születésnaposnak – Bódis László, Farkas Elek, Novákovics Jenő és Hóman Tibor – a Rádió 7 szombat délelőtti Családi Magazinban volt jelenése, ahol Nagy Ágnes, műsorvezető faggatta a vendégeket.

A cikket itt olvashatják: http://promenad.hu/cikk/vendegek-a-sondor-tanyarol-132688

Mindeközben a Söndör tanyán is megállt az élet, hiszen mindenki a rádió mellé ült, persze egy kis sörrel a kézben és hallgatták társaikat.

Délután mi is ellátogattunk a Söndör tanyára, ahol voltak, akik a sztorizgattak, olvasgatták a régi eredményeket, híreket és közben felelevenítették az egymással űzött csatákat. Mindeközben zajlott a horgászverseny is, melynek többszörös győztese Takács Péter, aki most is ott ült a tóparton.

Takács úrral történő beszélgetésünk során második helyen állt a versenyben, hiszen akadt egy kis műszaki hibája, melyet a „boxutcában” tudott csak megjavítani. Elromlott az orsója, amit egyébként gyorsan orvosolt.

A Söndör tanyai találkozón eddig minden évben részt vett. Várhegyi Sanyival a 1980-as években vívtuk a csatákat, akivel nagyon megbarátkoztam és azóta is tartjuk a kapcsolatot, ami már szinte családi – tette hozzá a versenyző.

Gulyás Imre Pécsről immáron sokadik alkalommal kerékpározott el Hódmezővásárhelyre, hogy részt vegyen a találkozón. Idén akadt egy kis problémája, hiszen szinte már a célegyenesben volt – 12 kilométerre a tanyától -, amikor kidurrant a hátsó kereke. – Ilyenkor párom mindig elkísér, így Ő vett fel az autóval és, így értünk ide – mondta Gulyás Imre, aki a hazafele utat már autóval teszi meg.

Imre fiatalon kerékpározott, majd utána tért át az autóversenyzésre, de miután azt is abbahagyta visszatért a kétkerekűhöz. A mozgásigényemet kielégíti és a kerékpár az, ami még elviselhető sebességet ad – mondta a korábbi versenyző.

Várhegyi Sándor, szervező elmondta, hogy 2004 óta minden alkalommal megrendezik a találkozót és, azóta elég jó kis társasággá értek. A résztvevők magja Baranya megyéből érkezett, de most már vannak Budapestről is. Mindig több meghívót küldünk ki, az idén körülbelül 50 százalékos a látogatottság – tette hozzá a szervező, akit a programokról is kérdeztük.

„Mindig igyekszünk valami újat kitalálni a fiúknak. Idén nem utaztunk el a tanyáról, hanem a befizetett pénzt ajándékokra költöttük és ebben a formában kapják vissza a srácok – mondta Várhegyi.

Sőt, a négy ünnepeltnek, a 65 éves Bódis Lászlónak, a 70 éves Novákovics Jenőnek és a két 75 éves Farkas Eleknek és Hóman Tibornak külön ajándékkal is készültek, melyet az est folyamán kaptak meg.

Az utolsó napon, azaz vasárnap délelőtt a sziklakertnél megemlékeznek az elhunytakra, majd kihirdetik a horgászverseny eredményeit, utána ebéd és mindenki utazik haza – árulta el a holnapi programokat Várhegyi Sándor.

Antal Sándor