Bokros teendőink véget ismét egy picit megkésve indultunk el, de még így is voltak a piacon, eladók és vásárlók egyaránt. A kellemes időben volt, aki a vasárnapi ebédhez szerezte be a hiányzó hozzávalókat, de akadt olyan is, aki a ruhák között válogatott, igényes nyári darabok után kutatva.

A zöldség-gyümölcs felhozatal most sem volt szégyellnivaló. Előbbi kategóriában a burgonyából volt a legtöbb amelyhez 140-180 forintos kilónkénti áron juthattunk hozzá, de hagyma, répa és zöldség is akadt, hogy teljes legyen az összkép a leveses edényben. A reggelihez – vagy a lecsóhoz – pedig a paradicsomot és a paprikát is beszerezhettük.

Gyümölcsfronton már megjelentek a dinnyék is, a göröghöz kilónként 180 forintot kellett kipengetni, de sárga- és őszibarack is díszített néhány pultot – utóbbiból muszáj is volt párat beszerezni, hogy együnk valami rostosat. A cseresznye kilója 400 forint körül volt kapható.

Ez alkalommal kisállatból nem volt sok, néhány vidáman csiripelő zebrapinty képviselte a felhozatalt – néhány számunkra ismeretlen madárkával – akik legalább annyira örültek a jó időnek, mint mindenki más. Józsi néha kibomló cipőfűzőjén kívül tehát a hangulat is többnyire oldott volt a piacon, egyelőre még senkinek nem ártott meg a napsütés.

A tervek szerint egy hét múlva újra támadunk és levesbe való nem marad szárazon.

Szeri Csaba