A Zöld Szikla Művészeti és Természetvédő Alapítvány már több éve megrendezi a magyar népi hagyományokkal és koncertekkel tarkított LÖSZ Fesztivált. Június 6-i Napraforgó műsorunkban Juhász István, az alapítvány titkára elmondta, idén a Bessenyei Ferenc Közművelődési Központtal közösen a Szent Iván éji mulatságok és a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozathoz kapcsolódóan szervezik meg a LÖSZ Fesztivált. Így június 21-én és 22-én, a Tájházban kerül megrendezésre.

Juhász István a programok kapcsán kiemelte, hogy idén is koncertekkel kezdődik a Fesztivál, pénteken este a Végletek és a Vatafaka zenekar szórakoztatja a közönséget. Másnap a népi hagyományoké lesz a főszerep, többek között Tószegi Ferenc, Labozár Antal, Gál Tibor és Korom Péter lép színpadra, de lesz Baranta bemutató, és a középkorba is visszarepít bennünket a Hollószárny Lovagrend. A programokat vásári mutatványos bohóc, kézművesek, lovas bemutató, néptánc, és veterán kerékpár felvonulás színesíti.

– A veterán kerékpárok bemutatkozása idén első alkalommal történik, ez igazi kuriózum lesz, 12 veterán kerékpár és 2 motor mutatkozik be. A biciklik között akad száz éves darab is – mondta el Juhász István.

A műsorhoz több hallgató is hozzászólt, volt aki a programok iránt érdeklődött, és volt akinek a figyelmét kimondottan a veterán kerékpárok keltették fel.

Mivel a rendezvény szorosan kapcsolódik a Szent Iván éji mulatságokhoz és a Múzeumok Éjszakájához, így június 22-én a Tájházban is rendkívüli tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket – zárta beszámolóját Juhász István.

 

Molnár Gitta