Utánpótláskorú versenyzők közül ifj. Kisházi Gábor a 14 éves fiúk B futamában 7., míg Molnár Viktória a 16 éves lányok közt 10. helyet ért el. Kisháziné Zombory Erika magyar és külföldi válogatottakkal tűzdelt mezőnyben magabiztosan jutott be a délutáni döntőbe, ahol kis szerencsén múlott a bravúros 8. hely megszerzése, és így a vásárhelyi tájfutók legeredményesebb indulója lett. Méltó társa volt Petróczki Ádám, aki a junior fiúknál szenzációs selejtezőbeli futás után az EB-re készülő válogatottak mögött a 17. helyen végzett.

A felnőtt férfiaknál Vörös Endre eredménye említésre méltó, hiszen a B döntőben 4. helyen végzett. A szenior versenyzőknél Bánfi Róbert az előkelő 1. helyet érte el F35B-ben.

Másnap a váltóversennyel folytatódott a bajnokság, ahol a Hód-Mentor két felnőtt férfi váltót indított, a csapattagok közt egy női versenyzővel.

A 230 csapat részvételével zajló versenyen a Forrai Miklós – Kisháziné Zombory Erika – Forrai Gábor összeállításban versenyző váltónk végül a 18. helyen végzett, míg a nagy meglepetést a Bánfi Róbert – Petróczki Ádám – Vörös Endre összetételű csapat szerezte, akik másodpercekkel maradtak le a pontszerző helyről, 11. helyezésük így is dicséretre méltó.

A Hód-Mentor versenyzői legközelebb a Balaton Kupán és a Pannon Tájfutó Napokon indulnak, majd készülnek a következő nagy megmérettetésre, a Rövidtávú és Pontbegyűjtő Országos Bajnokságokra.

Zsótér Márta