A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a ciklus második felében az eddigi háromosztatú felállás – kormányszóvivő, miniszterelnöki szóvivő, nemzetközi kommunikáció – helyett újra egységes struktúrában működik majd ez a terület.

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a lapnak elmondta: azzal, hogy az eddig általa betöltött miniszterelnöki szóvivői pozíció megszűnt, a kormányfő sajtójáért felelős helyettes államtitkárság (amelyet Havasi Bertalan irányít a jövőben is) a kormányszóvivői irodára került, gyakorlatilag egy irányítás alá tartozik a kormány és a miniszterelnök kommunikációja. Amennyire tudja, a kérdés az, hogy a nemzetközi kommunikáció milyen módon illeszkedjen ehhez a szervezeti egységhez – tette hozzá.

A Magyar Nemzet információi szerint az egységesített kommunikációról szóló döntésre már a napokban sor kerülhet. Ez pedig azt eredményezi majd, hogy hamarosan megszűnik a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban a Kovács Zoltán által vezetett kormányzati kommunikációért felelős államtitkárság. A lap úgy tudja, Kovácsnak felajánlottak egy helyettes államtitkári posztot a Miniszterelnökségen, de az ezzel kapcsolatos egyeztetések még zajlanak. A lap forrása kiemelte, hogy az új, egységesített kommunikációs felállás hivatalosan Giró-Szász András kormányszóvivő felügyelete alá kerül majd, de Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár is ellenőrzési jogot kap a területen.

(Forrás: hirado.hu)