A hódmezővásárhelyi Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület gőzerővel készült a rangos eseményre, amelyet a Magyar WTF Taekwondo szövetség elnöke, a 6 danos Patakfalvy Miklós nyitott meg.A betegségek miatt kissé legyengült és 19 főre fogyatkozott Máté Taekwondo csapatának edzői és szülői gárdája nem mert túl nagy reményeket fűzni a nagykátai bajnoksághoz, de a gyerekek minden elvárást felülmúltak!A „máté-s” meccsek szurkolói, kőkemény, fergeteges küzdelmeknek lehettek tanúi, ahol a versenyzők mindent felülmúló győzni akarásukkal sorra „hozták a meccseket”!


A gyerekek sziporkáztak. Okosan, nemcsak a fizikai tudásukat és erejüket, hanem az eszüket is használva bebizonyították, hogy a kemény felkészülésnek, és az áldozatos munkának megérett a gyümölcse. Fantasztikus küzdelmek, határtalan összetartás, félelmet és fájdalmat nem ismerő hozzáállás jellemezte a kis csapatot.A szülők, egy emberként szurkoltak egymás és saját gyermekeiért. A Mesterek szinte soha nem látott nyugalommal irányították a kis versenyzőket, akik a fair-play szabályait maximálisan betartva, öt K.O-val  (az ellenfél törölköző bedobásával) magabiztos győzelmeket arattak.


A 13 első, 4 második és 2 harmadik helyezéssel a Máté Taekwondo egyik nagy álma vált valóra, hiszen hosszú idő után (12 éve) először, a Vándor serleggel térhettek haza a nagyszerű viadalról.  A csapat ismét bebizonyította, hogy bár jöhet Tornádó, a Tájfun…vagy akár a Hurrikán , a Máté Taekwondo nem retten meg!Mert Ez a csapat tudja, hogy amibe nem hal bele, az erőssé tesz, és a forgószéllel szállni is lehet!A szárnyalás elkezdődött…hála a versenyzők, a Mesterek és a  szülők áldozatos munkájának !!!Folytatás április 28-én, Pécsett…Az eredmények részletesen:


Gyermek I. korcsoport (7-9 éves)Barta Marcell -24 kg I.helyezésHidvégi Áron -27 kg I. helyezésCzirok Krisztofer -30 kg I. helyezésJuhos Péter -45 kg I. helyezésGyermek II. korcsoport (10-11 éves)Grexák Csaba -30 kg I. helyezésBerei Béla -36 kg I. helyezésGulyás Róbert -40 kg II. helyezésBósz Márton -40 kg III. helyezésMáté Mirabella -30 kg I. helyezésLászló Alexa -36 kg I. helyezésKadet III. korcsoport (12-14 éves)Barta Péter -33 kg I. helyezésHankó Miklós -37 kg I.helyezésSzűcs Kitti -47 kg III. helyezésCsuka Gábor -53 kg II. helyezésDezső Ábel -53 kg I. helyezésGoják Anna -55 kg I. helyezés Ifjúsági IV. korcsoport (14-17 éves)Tari Viktor Dávid -55 kg II. helyezésSzabó András -68 kg I. helyezésSzeles Dávid -73 kg I. helyezésÖsszesen: 13 első, 4 második és 2 harmadik helyezés.Összesített csapatversenyben I. helyezést értünk el, így az Engrich Mariann Emlékverseny Vándordíját is hazahozhatta a csapat.