Hozzávalók:
40 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
25 dkg lasagne tészta
1 doboz paradicsomsűrítmény

bors
oregánó
bazsalikom
reszelt sajt
olaj

Elkészítése:
Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, beletesszük a darált húst, ízesítjük Ha kifehéredett, felöntjük a paradicsomszósszal, beletesszük a fokhagymát. Készre főzzük. Tűzálló tál aljába kevés olajat öntünk, a lasagne lappal kibéleljük, majd szószt teszünk rá, majd megint tésztalap következik. Így rétegezzük, míg elfogynak a hozzávalók. A lasagne lapokat – miközben rakosgatjuk – forró vízbe mártjuk! A tetejét reszelt sajttal bőven megszórjuk, és mehet a sütőbe. Mikor a teteje megpirult, kivesszük, 20 percet állni hagyjuk, azután szeleteljük és tálaljuk!