Hozzávalók:
kész levelestészta 
apró koktélvirslik vagy frankfurti virslik félbevágva
1 tojás sárgája
díszítéshez mustár

Elkészítése:
A leveles tésztát kb. 10 perccel az elkészítés előtt vegyük ki a hűtőből. Majd tekerjük ki a 10 perc leteltével. Lisztbe mártott késsel kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk a tésztát. Majd a tésztacsíkokba egyenként tekercseljük be a virsliket úgy, hogy az egyik végén a “múmia” arca szabadon maradjon. Ha betekertük, akkor a tésztacsík végét nyomjuk a többi tésztához, hogy jól odaragadjon. A kész múmiákat – arccal felfelé – fektessük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Egy-egy csepp mustárral “rajzoljuk” meg az arcát (én nyomózsákot használtam). Tojássárgájával kenjük meg a virslimúmiák tésztaruháját. Végül előmelegített sütőben a múmiákat aranybarnára sütjük.